Zaposlenici i vanjski suradnici Hrvatskoga katoličkog sveučilišta zajedno su sa članovima svojih obitelji hodočastili su u subotu, 25. rujna 2021. u Krašić, rodno mjesto hrvatskoga blaženika Alojzija Stepinca, zagrebačkoga nadbiskupa, kardinala i mučenika.

   

Nakon pobožnosti Križnoga puta, euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva predslavio je sveučilišni kapelan vlč. Marko Čolić u zajedništvu s rektorom Sveučilišta prof. dr. sc. Željkom Tanjićem, generalnim tajnikom HBK-a doc. dr. sc. Krunoslavom Novakom i doc. dr. sc. Odilonom Singbom. 

HKS-ovce je dočekao i o Stepincu ukratko govorio upravitelj župe vlč. Ivan Vučak koji je sveučilišnoj zajednici darovao i sliku njezina zaštitnika. Naime, bl. Alojzije Stepinac zaštitnik je Hrvatskoga katoličkog sveučilišta kojem se je sveučilišna zajednica ovom prilikom preporučila potrebe sveučilišne zajednice za blagoslovljenu novu akademsku godinu s obzirom da u ponedjeljak 27. rujna 2021. započinje nastava na studiju medicine.

 

Bilo je ovo drugi posjet Krašiću HKS-a koji je, baš kao i onaj 2012., također završio zajedničkim druženjem i blagovanjem. U zahvalu za 15 godina postojanja i djelovanja, u srpnju ove godine djelatnici i suradnici Sveučilišta hodočastili su i u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke.