U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u srijedu, 7. srpnja 2021. u Zagrebu svečano su uručena 42 ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za obnovu infrastrukture 24 visokoškolske i znanstvene ustanove pogođene potresom u Zagrebu u ukupnom iznosu od 2.140.837.980 kuna. Ugovore visokim učilištima i znanstvenim institutima dodijelili su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Sredstva će se koristiti za provedene hitne mjere zaštite, usluga utvrđivanja stanja, izrade snimki zatečenog stanja, izrada dokumentacije za provedbu i samu provedbu dovođenja zgrada u prijašnje stanje ili cjelovite obnove koja podrazumijeva dodatno poboljšanje konstrukcija uz prilagodbu suvremenim standardima zgrada te izvođenje radova osiguranja i stabiliziranja oštećenih dobara.

Jedna od 42 institucija koje su dobile sredstva je i Hrvatsko katoličko sveučilište. Sveučilištu je dodijeljeno 59.359.125 kuna za obnovu tri zgrade na Kampusu. Ugovor je u ime Hrvatskog katoličkog sveučilišta potpisao prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta.