Odjel za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta, u suradnji s Facoltà di Psicologia, Università Cattolica del Sacro Cuore, Milano, Italija, organizira ljetnu školu Glazba kao podrška učenju jezičnih vještina: Koncepti, metode i tehnike za osnaživanje i rehabilitaciju jezičnih poteškoća odraslih i djece, preko muzičkih aktivnosti utemeljenih na dokazima. Ljetna škola će se održati od ponedjeljka
22. srpnja do petka 26. srpnja 2019. godine u Duhovno-obrazovnom centru Marijin Dvor u Lužnici, baroknom dvorcu smještenom 20-tak kilometara zapadno od Zagreba. Prijave su u tijeku i traju do 15. lipnja 2019., a više informacija možete pronaći na web stranici ljetne škole  https://www.unicath.hr/summer-school-psychology-2019-hr.

„Postoji niz različitih znanstveno utemeljenih modela i metoda rada u muzikoterapiji, koji su prilagođeni osobama s različitim poteškoćama, a kroz program ove škole polaznici će se upoznati s onim modelima i metodama koje su usmjerene, prije svega, na rehabilitaciju jezičnih poteškoća. Cilj ljetne škole jest pružiti sudionicima niz koncepata te praktičnih metoda i tehnika kojima bi se potaklo usvajanje ili ponovno usvajanje jezičnih vještina, uključivanjem osoba s jezičnim poremećajima u aktivnosti osposobljavanja i obuke temeljene na glazbi. Nadamo se da će ovaj program prepoznati rehabilitatori, terapeuti, posebice logopedi i muzikoterapeuti, psiholozi i psihijatri, odgojitelji i treneri, glazbenici i stručnjaci koji djeluju u glazbenom području.“- istaknula je pročelnica Odjela za psihologiju doc. dr. sc. Ljiljana Pačić-Turk.