Select Page

STUDIJI

Psihologija
Sociologija
Komunikologija

Knjižnica

Sveučilišna knjižnica

Videokonferencija Foruma nacionalnih etičkih povjerenstava (NEC Forum) i Europske skupine za etiku u znanosti i novim tehnologijama (EGE)

KADA: 18.06.2020.

U okviru hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije sutra u četvrtak 18. lipnja 2020 godine održat će se online konferencija koju organizira Hrvatsko katoličko sveučilište.

Riječ je o događaju koji će se održati u novom terminu te prilagođenom digitalnom formatu. Aktualna borba s globalnom prijetnjom virusa dodatno naglašava važnost ovog događaja budući da je središnja ideja ovog sastanka razmjena iskustava i informacija vezanih uz pitanja etike koja se odnosi na trenutačnu pandemiju koronavirusa.

Okupljeni sudionici će, nakon održanih prezentacija glavnih govornika, voditi raspravu u sklopu opće teme sastanka „Etika i pandemija – naučene lekcije“. 

Uz članove i predstavnike NEC Foruma i EGE-a iz zemalja Europske unije i pridruženih zemalja, na sastancima će biti prisutni i predstavnici Europske komisije, stručnjaci iz područja etike, uključujući predstavnike Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i drugih sveučilišta u Republici Hrvatskoj.

Mrežna stranica:
http://www.unicath.hr/ethics