Select Page

STUDIJI

Psihologija
Sociologija
Komunikologija

Knjižnica

Sveučilišna knjižnica

Tribina: Što se događa u Poljskoj?

KADA: 05.04.2019.

„Što se to doista događa u Poljskoj?“ – tribina koja analizira aktualna događanja u Poljskoj

Hrvatsko katoličko sveučilište poziva vas na tribinu pod nazivom „Što se to doista događa u Poljskoj?“ koja će se održati u petak 5. travnja 2019. u 13 sati u HKS-ovoj dvorani Blaženi Alojzije kardinal Stepinac.

Je li Poljska doista „enfant terrible“ europske politike ili tamošnje vlasti jednostavno inzistiraju na svojoj gospodarskoj i političkoj suverenosti? Je li točna slika koju obično imamo o Poljskoj kao o zemlji koja je provela temeljitu i učinkovitu lustraciju? Jesu li čelnici stranke Pravo i pravednost koja trenutačno vlada Poljskom doista „eurofobi“ i „rušitelji demokracije“ kako to europske vlasti u Bruxellesu tvrde? U kojoj mjeri su informacije o Poljskoj koje dolaze do nas preko zapadnih agencija pouzdane i istinite?

Na ova i brojna druga pitanja o političkoj situaciji u Poljskoj odgovarat će poznati poljski autor Grzegorz Górny, jedan od najutjecajnijih poljskih konzervativnih publicista. Górny je autor brojnih knjiga od kojih je nekoliko njih prevedeno u Hrvatskoj i pokretač časopisa Fronda koji je formirao čitav jedan naraštaj poljske konzervativne inteligencije. Na tribini će sudjelovati i sve popularniji hrvatski politički analitičar i kolumnist Večernjega lista Mate Mijić. Tribinu će moderirati urednik portala Bitno.net Goran Andrijanić.

Fotografija na naslovnici: Davor Trbušić