Select Page

STUDIJI

Psihologija
Sociologija
Komunikologija

Knjižnica

Sveučilišna knjižnica

Svjetski dan bolesnika

KADA: 11.02.2019.

U ponedjeljak 11. veljače 2019. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u organizaciji Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara – Ogranak Zagreb, Hrvatske udruge medicinskih sestara i Hrvatskog katoličkog liječničkog društva i podružnice „Branimir Richter“ u Zagrebu obilježit će se Svjetski dan bolesnika.

Program obilježavanja započet će u 18.00 sati svetom misom u sveučilišnoj kapeli, a potom će doc. dr. sc. Krunoslav Novak s Odjela za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta održati duhovni nagovor uz Papinu poruku za Svjetski dan bolesnika.

 

Podsjetimo, Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače diljem svijeta, a utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme. Obilježavanjem Dana bolesnika podiže se svijest šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb.