Select Page

STUDIJI

Psihologija
Sociologija
Komunikologija

Knjižnica

Sveučilišna knjižnica

Premijera filma „Spremno služiti čovjeku“

KADA: 15.10.2020.

Na obilježavanju Dana Odjela za sestrinstvo Hrvatskog katoličkog sveučilišta u četvrtak, 15. listopada 2020. premijerno će biti prikazan dokumentarni film „Spremno služiti čovjeku“ doc. dr. sc. Krunoslava Novaka, generalnog tajnika HBK i zamjenika pročelnika Odjela za komunikologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Film je snimljen u periodu između dvije faze epidemije COVID 19 u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u lipnju 2020. U filmu progovaraju medicinske sestre, studentice i mentorice studenata HKS-a, o svom iskustvu života i rada u prvom susretu s epidemijom COVID 19.

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva 2020., papa Franjo u svojoj poruci između ostalog piše: „Svakodnevno svjedočimo hrabrosti i žrtvovanju zdravstvenih djelatnika, posebno medicinskih sestara, koje profesionalno, požrtvovno, s osjećajem odgovornosti i ljubavi za bližnjega, pomažu osobama zaraženima virusom, čak do te mjere da ugrožavaju vlastito zdravlje.“

Film „Spremno služiti čovjeku“ posvećen je svim medicinskim sestrama, medicinskim tehničarima i  svim našim studentima sestrinstva.

Nakon promocije 15. listopada film će biti dostupan na YouTube kanalu Hrvatskog katoličkog sveučilišta.