Select Page

STUDIJI

Psihologija
Sociologija
Komunikologija

Knjižnica

Sveučilišna knjižnica

Predavanje: The Battle for Life in U.S Politics and Globally

KADA: 21.11.2017.

U utorak 21. studenoga 2017. u 12 sati na Hrvatskom katoličkom sveučilištu američki kongresmen Chris Smith održat će predavanje „The Battle for Life in U.S Politics and Globally“. Predavanje će se održati na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, Ilica 242, u dvorani Dvorana „Blaženi Alojzije kard Stepinac“, 3. kat. Predavanje će se održati na engleskom jeziku. Predavanje moderira doc. dr. sc. Stephen Nikola Bartulica.

O predavaču:

Chris Smith (R-Hamilton, N. J.) izabran je 1980. za predstavnika četvrte Kongresne izborne jedinice države New Jersey iz redova Republikanske stranke. Trenutačno izvršava svoj devetnaesti dvogodišnji mandat u Predstavničkom domu Kongresa Sjedinjenih Američkih Država. U trenutnom 115. sastavu Kongresa
Chris Smith djeluje kao visoki član Odbora za vanjsku politiku; predsjednik pododbora Africa, Global Health, Global Human Rights and International Organization; supredsjedatelj i najviše rangirani član dvostranačke Komisije Senata za sigurnost i suradnju u Europi (CSCE) i dvostranačke izvršne Komisije Senata za Kinu.
Svojedobno je bio i posebni predstavnik za područje trgovine ljudima za Parlamentarnu skupštinu OSCE-a (Organization for Security and Co-operation in Europe/Organizaciju za sigurnost i suradnju u Europi, op. p.). Također, bio je i na čelu Odbora za veterane (dva mandata) i Pododbora Ministarstva vanjskih poslova za ljudska prava i međunarodne aktivnosti te Pododbora za Afriku.

Republikanac Smith dugo je predsjedao brojnim dvostranačkim klubovima zastupnika (radnim skupinama) u Kongresu, uključujući i pro-life skupine tijekom 34 godine, za autizam 18 godina (suosnivač), Alzheimerovu bolest 16 godina (suosnivač), Lajmsku bolest 12 godina (suosnivač), Spinu bifidu 12 godina, trgovinu ljudima 12 godina (suosnivač), izbjeglice 12 godina, borbu protiv antisemitizma te skupinama za BiH, Ugandu i Vijetnam.

Fotografija  preuzeta sa službene stranice Chris Smitha.