Select Page

STUDIJI

Psihologija
Sociologija
Komunikologija

Knjižnica

Sveučilišna knjižnica

Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu

KADA: 13.09.2014.

Tradicionalno hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u hrvatsko nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke ove će se godine održati u subotu i nedjelju, 13. i 14. rujna.

Za mlade koji će u subotu, 13. rujna krenuti u Mariju Bistricu bit će organiziran poseban hodočasnički vlak koji će krenuti u 7.20 sati s Glavnog kolodvora u Zagrebu prema Konjščini.

Mladi koji neće putovati vlakom i skupine mladih iz različitih dijelova Nadbiskupije okupit će se u 9.15 sati u Konjščini odakle će se planinarskim putevima krenuti prema Mariji Bistrici.

Oko podneva će mladi imati euharistijsko slavlje u kapelici u Vinskom Vrhu.

U poslijepodnevnim satima mladi se okupljaju u šatoru u crkvi na otvorenom gdje ih očekuje bogat program uz katehezu prožet pjesmama te mogućnošću za ispovijed. Program u šatoru započinje u 15.30 sati.

Ove će godine katehezu mladima održati isusovac p. Ivan Ike Mandurić, a nakon kateheze s mladima će se susresti zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić.

U 18 sati mladi će krenuti prema kapeli sv. Ladislava gdje će dočekati hodočasnike grada Zagreba i odakle će zajedno s njima u 18.30 sati u procesiji krenuti prema bazilici Majke Božje Bistričke.

U 20 sati mladi će animirati put svjetla – procesiju sa svijećama po bistričkoj kalvariji.

Nakon procesije slijedi koncert u šatoru, a dugački dan završava klanjanjem u bazilici.

Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije