Select Page

STUDIJI

Psihologija
Sociologija
Komunikologija

Knjižnica

Sveučilišna knjižnica

Međunarodno znanstveno-stručni skup  „GASTARBAJTERSKA ISELJENIČKA POEMA – OD STVARNOSTI DO ROMANTIZMA“

KADA: 19.10.2020.

U organizaciji Fakulteta hrvatskih studija, Studij demografije i hrvatskog iseljeništva, i Hrvatskog katoličkog sveučilišta 19. i 20. listopada 2020. održat će se međunarodno znanstveno-stručni skup  „GASTARBAJTERSKA ISELJENIČKA POEMA – OD STVARNOSTI DO ROMANTIZMA“.

Pozivamo sve zainteresirane znanstvenike i stručnjake (povjesničare, sociologe, politologe, ekonomiste, filozofe, antropologe itd.) u Republici Hrvatskoj, hrvatskoj dijaspori, kao i znanstvenike i stručnjake iz hrvatskog susjedstva koji se bave istraživanjem hrvatske ili svojih matičnih dijaspora da se prijave na skup. Rok za predaju sažetaka je 15. srpanj 2020. godine. Sažetak rada ne bi trebao sadržavati više od 500 znakova. Može biti napisan na hrvatskom, njemačkom ili engleskom jeziku. Svoje prijave i sažetke molimo slati na e-mail adresu:  wkrasic@hrstud.hr

Kako bi se konferenciji mogli priključiti i sudionici koji iz opravdanih razloga ne budu mogli fizički sudjelovati, bit će organiziran i zaseban live online panel. Tehničke upute će biti objavljene na web stranici Fakulteta hrvatskih studija www.hrstud.unizg.hr.

U sklopu konferencije bit će organizirana i izložba o gastarbajterima. Ovim putem pozivamo i umjetnike koji žele dati doprinos ovoj temi da nam se priključe.

 Organizator skupa je Fakultet hrvatskih studija, Studij demografije i hrvatskog iseljeništva i Hrvatsko katoličko sveučilište.

Finalni program

Fotografija u naslovnici: Deutsche Welle