Select Page

STUDIJI

Psihologija
Sociologija
Komunikologija

Knjižnica

Sveučilišna knjižnica

Festival socijalnog nauka Crkve

KADA: 12.03.2021.

Vrijeme u kojem živimo upućuje na potrebu dijaloga i oblikovanja solidarnoga i ekološki osviještenoga djelovanja u ekonomskim i međuljudskim odnosima. Brzina promjena kojima smo izloženi, kako zbog krize izazvane virusom COVID-19 tako i zbog kontinuiranih inovacija te digitalizacije, otvara nove teme, ali i prostor za održivo i humano gospodarstvo. Udruživanje ljudi u obavljanju različitih djelatnosti, suvremene digitalne platforme i naglašena odgovornost struktura, pojedinca i zajednice područja su koja zbog potresa i krize COVID-19 privlače sve više pozornosti. Način na koji djelujemo kao pojedinci i društvo utječe pritom kako na kvalitetu života u sadašnjosti tako i na memoriju budućnosti.

Festival socijalnoga nauka Crkve, kao inicijativa fondacije „Segni Nuovi“ iz Italije, već deset godina okuplja tisuće katolika koji djeluju u različitim sferama društva te ima za cilj, na temelju socijalnoga nauka Crkve, povezati znanstvenu teoriju i najnovije spoznaje s konkretnom, življenom praksom u društvu te doprinijeti jedinstvu vjerovanja i djelovanja. Interdisciplinarnost, zajedništvo, umrežavanje, razvijanje zajedničkih projekata za opće dobro, „biti kvasac u društvu“ neka su od načela Festivala.

U godini 130. obljetnice izdavanja prve socijalne enciklike „Rerum novarum“ (1891.) raduje nas da Vam u ime organizatora Katedre za teologiju Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta, profesora Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Osijeku te suorganizatora Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK možemo uputiti pozivnicu za sudjelovanje na Festivalu koji će se održati u petak, 12. ožujka 2021. on-line na ZOOM platformi te će okupiti predavače, predstavnike iz prakse i mlade, kako iz Hrvatske tako i iz Italije, Austrije i Engleske.

Program je dostupan na poveznici.