Na Susretu katoličke mladeži u Sisku, održanom 5. i 6. svibnja ove godine, u sklopu pretprograma, priliku za predstavljanje dobilo je i Hrvatsko katoličko sveučilište. Osim spota koji je nedavno snimljen i predstavljen okupljenima, mladima su se obratili i predstavnici HKS-a: Darko Štaudinger, voditelj Studentske službe i Lana Bogner, stručna suradnica na Studijskom odjelu psihologije. Pozvali su sve mlade da dođu na Dan otvorenih vrata HKS-a koji će se održati u subotu, 2. lipnja 2012. godine i koji je jedinstvena prilika da srednjoškolci i svi drugi zainteresirani, iz prve ruke vide što znači studirati na HKS-u. Za taj dan HKS je pripremio mnoge zanimljive radionice (eksperimentiranje u psihologijskom laboratoriju, putovanje kroz vrijeme s našim povjesničarima, upoznavanje s europskim vrijednostima uz pomoć naših sociologa), studenti HKS-a bit će otvoreni za druženje i odgovaranje na sva pitanja, otvoren je i duhovni kutak u novouređenoj kapelici, gosti će moći uživati u gregorijanskom koralu i molitvama na staroslavenskom i latinskom, a renomirani hrvatski znanstvenici održat će zanimljiva predavanja.

Mladima se također obratila studentica 2. godine povijesti Marija Rotim i podijelila s njima svoje iskustvo studiranja na HKS-u.

Ovim putem želimo posebno zahvaliti organizatorima susreta što su u program uvrstili i predstavljanje HKS-a, našoj dragoj Mariji koja je tako iskreno i hrabro govorila o svom studiju pred više tisuća okupljenih, kao i ostalim dragim studentima HKS-a koji su sudjelovali na Susretu katoličke mladeži, pozivali mlade iz ostalih biskupija da dođu na Dane otvorenih vrata i upoznaju naše studije povijesti, psihologije i sociologije te svesrdno pružali podršku u promociji našeg sveučilišta.

Svako sveučiliše čine ljudi, a mi možemo samo poželjeti još takvih vrijednih i predanih mladih ljudi i u budućim generacijama studenata HKS-a!

 

Hrvatsko katoličko sveučilište