Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić i pročelnik Odjela za komunikologiju izv. prof. dr. sc. Jerko Valković sudjelovali su na 23. kongresu zaklade Renovabis koji se održao u Münchenu 11. i 12. rujna 2019. godine. Tema kongresa bila je “Urbana Crkva- izazovi u pastorali na Istoku i Zapadu”. Sudionici su raspravljali o pitanjima pastorala i duhovne ponude koja se nudi u gradovima Srednje i Istočne Europe te su organizatori sudionicima kongresa to pokazali na primjeru Münchena.

Tijekom konferencije rektor Tanjić susreo se s predstavnicima Renovabisa, mnogim prisutnim biskupima, svećenicima  kao i s čikaškim nadbiskupom kardinalom Blasom Cupichem koji se sjetio svojih posjeta našem Sveučilištu i zaželio uspješnu akademsku godinu 2019./2020.

Rektor Tanjić dao je intervju za Renovabis u kojem je govorio o pastoralu u Zagrebu i izazovima koji su pred svećenicima, a i samim vjernicima u gradovima u Hrvatskoj.

O zakladi Renovabis: 
Renovabis je karitativna akcija Katoličke crkve u Njemačkoj. Utemeljena je 1993. u Njemačkoj, gdje se nalazi i središnji ured. Prve korake u njenom osnutku učinila je Njemačka biskupska konferencija, a daljnje korake je napravio Središnji odbor njemačkih katolika. Svrha Renovabisa je jačanje Crkve u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi gdje podupire pastoralne, društvene i socijalne projekte u bivšim socijalističkim državama.