sticna mladih 2014

Tradicionalni festival slovenske katoličke mladeži Stična mladih održat će se u subotu, 20. rujna u Stični s geslom “Blago siromašnima duhom, njihovo je Kraljevstvo nebesko”. Organizaciju festivala Međubiskupijski odbor za mlade Slovenske biskupske konferencije povjerio je Društvu SKAM – Skupini katoličke mladeži, a u samoj realizaciji sudjeluje više od 300 volontera i više od 35 partnerskih organizacija.
Riječ je o susretu kojega više od trideset godina pripremaju mladi za mlade, a održava se treće subote u rujnu. U prijepodnevnim satima održat će se posebni programi za studente, mlade radnike, potom malonogometni turnir, radionice. Također bit će i klanjanje, te prigoda za ispovijed.
U 14.15 sati misu predvodi koparski biskup Jurij Bizjak, a potom slijedi proslava i završni koncert.
Na ovogodišnjem festivalu bit će i nekoliko posebnih gostiju, među kojima i utemeljiteljica udruge “Novi horizonti” Chiara Amirante iz Rima, te sudionici dva okrugla stola predsjednik Ustavnog suda Slovenije mr. Miroslav Mozetič, predsjednik SAZU dr. Tadej Bajd, predsjednik Narodne skupštine Slovenije dr. Milan Brglez, celjski biskup dr. Stanislav Lipovšek, rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić i nadvojvoda Georg von Habsburg, te glumac Gregor Čušin.
Također na Festivalu će sudjelovati i predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor koji će predati nagradu za rad jednoj od organizacija koja sudjeluju u realizaciji, a organizatori će dodijeliti nagradu za pjesmu Stična mladih 2014.
Kao priprava za ovogodišnji susret pripremljene su kateheze koje mladima pomažu da bolje shvate samo geslo, te upoznaju poruku pape Franje mladima.

 

Vijest preuzeta s www.ika.hr

 

Hrvatsko katoličko sveučilište