Američki koledži i sveučilišta predstavit će se hrvatskim učenicima i studentima 

 

U utorak, 5. travnja 2016. od 16 do 19 sati održat će se treći EducationUSA sajam visokog obrazovanja u hotelu Westin, Izidora Kršnjavoga 1, u Zagrebu. Na sajmu će se predstaviti 11 visokih učilišta iz 8 američkih saveznih država te američka sveučilišta sa sjedištem u 3 europske zemlje. Na sajmu će izlagati velika javna sveučilišta poput Univeristy of Arizona, koje se svrstava među 100 najboljih sveučilišta u svijetu*, ali i privatna visoka učilišta poput Rochester Institute of Technology (RIT) s kampusima u Zagrebu i Dubrovniku. Sajam u Zagrebu organizira Institut za razvoj obrazovanja (IRO) kao dio međunarodne obrazovne turneje američkih sveučilišta koja će posjetiti 7 glavnih gradova Jugoistočne Europe.

Više informacija dostupno je na internetskoj stranici www.iro.hr  i Facebook stranici EducationUSA Croatia https://www.facebook.com/EducationUSA.Croatia.

 

EducationUSA sajam visokog obrazovanja jedinstven je događaj u Hrvatskoj na kojem se učenici i studenti mogu informirati o studijskim programima i stipendijama za studij u SAD-u izravno od predstavnika američkih visokih učilišta. Također, obrazovne savjetnice EducationUSA mreže i stipendisti prestižnog američkog programa stipendiranja Fulbright posjetiteljima će pružati korisne savjete o izboru, financijskoj potpori i prijavi za studij u SAD-u.

 

Na EducationUSA sajmu predstavit će se: Bentley University Graduate School of Business, Central Penn College, Fairleigh Dickinson University, Minerva Schools at KGI, Rochester Institute of Technology – RIT Croatia, Savannah College of Art and Design (SCAD), Shoreline Community College, St. John’s University, The University of Arizona, Webster University i West Virginia University.

 

Ulaz na sajam je slobodan uz obaveznu registraciju. Registracija će biti moguća i pri ulasku na dan održavanja sajma, no za brži ulazak preporučamo registraciju unaprijed. Registracijski obrazac dostupan je na stranici:

http://www.iro.hr/hr/informiranje-i-savjetovanje-o-visokom-obrazovanju/studiranje-u-sadu/educationusa-sajam-visokog-obrazovanja/

*Izvor: Academic Ranking of World Universities 2015: http://www.shanghairanking.com/ARWU2015.html

***

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) već 17 godina pruža besplatne i nepristrane informacije o mogućnostima studiranja i dobivanja financijske potpore za studij u Hrvatskoj i inozemstvu. IRO je jedini ovlašteni EducationUSA centar u Hrvatskoj koji pruža informacije o američkom sustavu visokog obrazovanja i mogućnostima studiranja u SAD-u uz potporu U.S. Department of State i Američkog veleposlanstva u Zagrebu. Za više informacija posjetite: www.iro.hr i educationusa.state.gov/.                                                         

Pratite rad IRO-a na Facebooku, lajkajte stranicu: https://www.facebook.com/iro.hr.

Institut za razvoj obrazovanja /
Institute for the Development of Education

Trg Nikole Zrinskog 9, HR – 10000 Zagreb, Croatia
t: +385 1 4555 151 / +385 1 4817 195
f: +385 1 4555 150
iro@iro.hr / www.iro.hr

Facebook: EducationUSA Croatia /
Facebook: Želiš studirati u inozemstvu? /
Sajam stipendija i visokog obrazovanja /
Priprema i polaganje TOEFL i GMAT testa /
Portal o stipendijama – www.stipendije.info /

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište