Hrvatsko katoličko sveučilište posjetio je u srijedu 24. listopada 2018. godine gospodin dr. sc. Jörg Basten iz Renovabisa, nadležan za Hrvatsku, Češku, Poljsku i Rusiju. U srdačnom razgovoru rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić predstavio je rad Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Sastanku je nazočio i prorektor za organizaciju i poslovanje prof. dr. sc. Gordan Črpić te poslijedoktorand na Odjelu za psihologiju dr. sc. Josip Bošnjaković. 

Gospodin Basten se potom susreo i s ostalim članovim uprave Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Hrvojem Štefačnićem, prorektorom za znanost, izv. prof. dr. sc. Ines Sabotič, prorektoricom za nastavu, dr. sc. Hrvojem Meštrićem, tajnikom Sveučilišta i gospođom Stanislavom Rogić, rektorovom savjetnicom. Na sastankom s upravom gospodin Basten je bio upoznat s dosadašnjim razvojem Sveučilišta te s budućim planovima rasta i razvoja.

Renovabis je karitativna organizacija rimokatoličke Crkve u Njemačkoj. Utemeljena je u 1993. u Njemačkoj, gdje se nalazi i njen središnji ured. Svrha ove organizacije je jačanje Crkve u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi. Podupire pastoralne, društvene i socijalne projekte u bivšim socijalističkim državama sa tih prostora.