Asistent na Odjelu za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta (HKS) dr. sc. Ivan Uldrijan, član Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK) aktivan u projektu medijskoga opismenjavanja Djeca medija, bio je jedan od predavača na stručnim skupovima Dani medijske pismenosti koji su 23., 24. i 26. travnja održani u Splitu, Rijeci i Zagrebu. Skupove je za nastavnike hrvatskoga jezika organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Agencijom za elektroničke medije.

Dr. sc. Ivan Uldrijan u trima je gradovima održao predavanje Medijska kultura i primjena medija u obrazovanju, u kojemu je govorio o bogatstvu medijske kulture koja svoje dobrobiti pokazuje i svrhovitim uvođenjem u procese poučavanja. Spomenuo je funkcije koje pritom ostvaruju mediji, te je naznačio moguće načine korištenja medijskih sadržaja tradicionalnih i digitalnih medija u nastavnom i izvannastavnom djelovanju. U Rijeci je dr. Uldrijan govorio i o temi Kako podučavati o etici u medijima? Pristupivši predavanju kroz primjere medijskih manipulacija, senzacionalizma i dezinformacija ponudio je nekoliko ideja za radionice koje se o tim temama mogu provesti s učenicima.

Na stručnim su skupovima sudjelovali i predsjednik DKMK-a prof. dr. sc. Danijel Labaš s Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, te potpredsjednici DKMK-a izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj s Fakulteta političkih znanosti i doc. dr. sc. Lana Ciboci, prodekanica za znanost i upravljanje kvalitetom na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment. Uz njih, urednica internetskoga portala medijskapismenost.hr Ana Dokler predstavila je portal nastao kao projekt Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a.