U četvrtak 20. prosinca 2018. rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić primio je gospođu Ciku Mikolčić koja je Hrvatskom katoličkom sveučilištu darovala vrijedan novčani prilog u iznosu od 100.000 kuna. U srdačnom razgovoru rektor Tanjić je zahvalio gospođi Mikolčić za brigu za naše studente i Sveučilište te njezinom redovitom praćenju naših aktivnosti na našem Sveučilištu.

Gospođa Mikolčić je ispričala, kako se odlučila za donaciju HKS-u. “Nakon velikih prepreka i razočaranja konačno smo ostvarili pravo na nasljedstvo naših djeda i bake iz Podravine, selo Bušetina, kraj Virovitice.  Odlučila sam da jednu žalosnu priču pretvorim u jednu plemenitu. Nasljedstvo je došlo od roditelja moga oca. Otac je bio jedinac, poslali su ga na studij u Beč, gdje je i doktorirao veterinu. Za vrijeme rata je radio u ratnom sanitetu i 1945. godine nestao, ili kako to sada zovemo općim imenom stradao bez traga kod Bleiburga. Djedu i baki je izvršena konfiskacija sve imovine, jer su bili imućni seljaci. Čak i po izjavi sadašnjeg pučkog pravobranitelja to je bila najobičnija pljačka. Nastankom države Hrvatske imali smo pravo na povrat imovine. Tek pred mjesec dana je uspjela prodaja kuće u Virovitici i to gotovo u bescjenje. Moj dio nasljedstva sam odlučila donirati, da barem nešto lijepo i korisno ostane od njih. Odluka je pala da između ostalih to bude i Hrvatsko katoličko sveučilište. Na moju radost i čuđenje transakcija s novcem se sasvim slučajno dogodila na dan sv. Barbare, a tako se zvala moja baka.”

Zahvaljujemo gospođi Mikolčić  što je patnju i nepravdu svoje obitelji, koje joj je nanio komunistički režim, pretvorila u dar ljubavi i brige za naše Sveučilište.