Hrvatsko katoličko sveučilište priredilo je u suradnji s Centrom za kulturu i film August Cesarec  ponedjeljak, 12. studenoga glazbeno-scenski susret GRAD posvećen Vukovaru i Siniši Glavaševiću. U ime rektora HKS-a okupljenima se obratio prorektor za nastavu dr. sc. Gordan Črpić te istaknuo važnost započetog tjedna koji će po mnogo čemu biti znakovit za Hrvatsku. Osim ovog scenskog nastupa,  nastavnici i studenti  HKS-a počast će  Vukovaru odati i svojim odlaskom i sudjelovanje u koloni sjećanja 18. studenoga u Vukovaru.  

Tijekom jednosatnog programa odabrane odlomke Sinišinih priča na vrlo dojmljiv način interpretirao je Rene Medvešek, a svojim ga autorskim pjesmama pratio Čedo Antolić. 
Podsjećajući na nastajanje “Priča iz Vukovara”, Medvešek je rekao da “to nije pismo smrti, već je iz grotla smrti nama upućeno pismo života da bismo vidjeli što život uistinu jest, a nama u svakodnevnim obvezama, jurnjavama, planovima, ambicijama, strahovima neprekidno izmiče. To zaustavljanje vremena Siniša je progledao okom duha i to imao potrebu zapisati”.  Rene Medvešek i Čedo Antolić ovaj program izvode već jedanaestu godinu. Njihov izuzetan nastup kod gledatelja i slušatelja pobuđuje najdublje emocije, ostavlja bez daha, prenosi u trenutak u kojem piše Siniša Glavašević. Gotovo je nezamislivo kako je Siniša u ratnom razaranju oko sebe pronašao u sebi trenutak da  se podsjeti što znači kiša, susret, zagrljaj, zdravlje, ljudi u najobičnijim dnevnim situacijama…Moćna interpretacija tekstova i glazba koja prati ovaj scenski nastup trajno ostaju u sjećanju gledatelja. 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište