U četvrtak 5. prosinca 2019. godine u Vijećnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta dodijeljeno je šesnaest stipendija studentima Hrvatskog katoličkog sveučilišta za akademsku godinu 2019./2020. 

Stipendije je studentima predao rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić, istaknuo je da su stipendije poticaj za daljnje uspješno studiranje te da Sveučilište sustavno radi na poticanju studentskog standarda.

U svom govoru rektor Tanjić osobito je istaknuo ulogu gospodina Marka Franovića iz Australije koji je prepoznao rad Hrvatskog katoličkog sveučilišta. On je primjer čovjeka koji je prepoznao važnost kulture odgoja, obrazovanja a napose stipendiranja izvrsnih studenata te je spreman pomoći jer vjeruje u hrvatski i katolički identitet našeg Sveučilišta. 

U ime studenata zahvalni govor održala je studentica diplomskog studija Odjela za psihologiju Larissa Kalaus: Htjela bih se u ime svih stipendista najprije zahvaliti našoj sveučilišnoj zajednici, a jednako tako i našem donatoru gospodinu Marku Franoviću, bez kojeg ova dodjela danas ne bi bila moguća. Sigurna sam da ova stipendija svakome od nas znači drugačiju stvar, ali vjerujem da je svima zajedničko da ona predstavlja potvrdu našeg rada, truda i zalaganja tokom godina te da će nas sve motivirati i dati nam dodatnu energiju za daljnja ulaganja u sebe i studij.

Stipendijski fond “Marko Franović” i Hrvatsko katoličko sveučilište dodijelili su ukupno šesnaest stipendija u sljedećim kategorijama: za studentsku izvrsnost, za studente vrhunske sportaše, za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa, za studente s invaliditetom.

Iz fonda „Marko Franović“ u ukupnom iznosu od 100.000 kuna  financirano je deset stipendija dok je preostalih šest stipendija u iznosu po 10.000 kuna financiralo Hrvatsko katoličko sveučilište iz vlastitih sredstava.

Svečanoj dodjeli stipendija prisustvovali su prorektori, pročelnici, Sveučilišni kapelan i profesori Hrvatskog katoličkog sveučilišta kao i članovi Povjerenstva za dodjelu stipendija.