U petak 28. travnja 2017. godine na Hrvatskom katoličkom sveučilišta dodijeljeno je petnaest stipendija studentima Hrvatskog katoličkog sveučilišta za akademsku godinu 2016./2017. 

Stipendije je studentima predao rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić istaknuvši: Danas nije lako biti student, život je to pun zahtjeva i izazova pa i onih financijskih. Moram istaknuti i prisjetiti da se naše Sveučilište vodi kao privatno, ali zahvaljujući Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i osobito zahvaljujući Zagrebačkoj nadbiskupiji i našem Veliko kancelaru kardinalu Josipu Bozaniću, nastojimo studente ne opteretiti financijski više nego što su opterećeni studenti javnih sveučilišta. Današnja dodjela stipendija je izraz naše brige za naše studente. Zahvaljujući dobroti našeg doratora Marka Franovića, hrvatskog iseljenika iz Australije, uspjeli smo ove godine ostvariti našu želju da iz vlastitih sredstava Sveučilišta i sredstvima našeg donatora nagradimo nabolje studente na našem Sveučilištu, da omogućimo lakše studiranje studentima slabijeg socioekonomskog statusa te da ohrabrimo za studiranje studente s invaliditetom. Uz ova sredstva za stipendije najavljujem i da će najbolji studenti Sveučilišta biti nagrađeni i za najbolji uspjeh u ovoj akademskoj godini, što znači da ova stipendija nije zamjena za naše nagrade. Stipendiju shvaćamo kao pomoć za podizanje vašeg standarda i za vaše potrebe. Naša želja je da se broj stipendija ubuduće poveća, učinit ćemo sve da to postignemo. Ovom prigodom zahvaljujem prorektorima i Tajniku na odrađenom postupku dodjele i izbora studenata za stipendije, a vama svima čestitam još jednom i neka vam dodjeljene stipendije budu poticaj za bolje studiranje.

U ime studenata zahvalni govor održao je student povijesti Tomislav Smolčić: Ove akademske godine Hrvatsko katoličko sveučilište, naše sveučilište, pokrenulo je hvale vrijednu inicijativu stipendiranja studenata u nekoliko kategorija. U vrijeme Rimskog Carstva stipendija je bila plaća koju su vojnici dobivali za svoju službu. Tako su i naše stipendije svojevrsna plaća za dosadašnji uloženi trud, rad, vrijeme i strpljenje, ali i potpora za daljnje studiranje. U ime studenata stipendista zahvaljujemo gospodinu Marku Franoviću iz Australije i našem Hrvatskom katoličkom sveučilištu na izdvojenim sredstvima koja će nama, dobitnicima sveučilišne stipendije, u materijalnom smislu značajno olakšati studiranje.

Stipendijski fond “Marko Franović” i Hrvatsko katoličko sveučilište dodijelili su ukupno petnaest stipendija od čega je osam stipendija dodijeljeno za postignuti uspjeh tijekom studija, šest stipendija  za studente slabijeg socioekonomskog statusa i jedna stipendija za studente s invaliditetom. 

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište