S ponosom objavljujemo kako je Laboratorij za etiku digitalnih tehnologija u zdravstvu (Digit-HeaL) postao novopridruženim članom European Connected Health Alliancea (ECHAlliance). ECHAlliance je međunarodna neprofitna organizacija koja kao posrednik za digitalno zdravlje olakšava povezivanje mnogobrojnih dionika koji se bave ekosustavima, poticanjem održivih promjena i otklanjanjem prepreka kod pružanju zdravstvene i socijalne skrbi.

 

ECHAlliance kao globalna zajednica povezuje 78 zemalja i 4,4 milijarde ljudi (Afrika, Amerika, Azija, Kanada, Karibi, Kina, Europa, Indija, Pacifik i SAD). ECHAlliance okuplja preko 20.000 stručnjaka – uključujući članove vlade, pružatelje zdravstvene i socijalne skrbi, vodeće tvrtke i novoosnovane tvrtke, istraživače, osiguranja, pacijente i građane s kojima povezuje investitore putem sastanaka, međunarodnih događaja i online platforme.

 

The Digital Health Observatory (DHO) i The Digital Health Society (DHS) proizlaze iz ECHAlliancea, olakšavaju i promiču prijenos znanja, iskustava i najboljih praksi stvarajući globalnu zajednicu znanja o digitalnom zdravlju. DHO kao neprofitna inicijativa ima za cilj pomoći u prijenosu znanja i olakšati suradnju između profesionalaca u području digitalnog zdravlja kako bi se postigla bolja zdravstvena usluga i povećala kvaliteta života uz potporu digitalnih tehnologija. DHS je kao pokret i naslijeđe estonskog predsjedanja Vijećem Europske unije 2017. fokusiran na rad sa zainteresiranim predsjedništvima Europske unije i ostalim dionicima za promicanje digitalnih zdravstvenih politika, usluga i proizvoda, usredotočujući se na zdravstvene podatke i upravljanje istim.