Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu boravili su od 20. do 22. siječnja 2014. godine predstavnici Visoke poslovne škole ALTIS (Alta Scuola Impresa e Società) Katoličkog sveučilišta Svetog srca iz Milana prof. dr. sc. Mario Molteni, dekan, i njegov asistent dr. Fabio Petroni.

U više sastanaka gosti iz Italije susreli su se s rektorom prof. dr. sc. Željkom Tanjićem, prorektorima prof. dr. sc. Gordanom Črpićem, prof. dr. sc. Emilijom Marinom i prof. dr. sc. Hrvojem Štefančićem, s profesorima i djelatnicima Sveučilišta pri čemu su raspravljali o mogućoj suradnji našeg Sveučilišta i ALTIS-a posebice u izradi i izvođenju zajedničkog programa MBA-a s naglaskom na socijalno poduzetništvo.

Naše goste primio je u utorak 21. siječnja 2014. u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Na HKS-u je održan također i susret s predstavnicima Grada Zagreba koji je zastupao g. Tedi Lušetić iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba te dekan Visoke poslovne škole Zagreb doc. dr. sc. Petar Kurečić i prodekan iste škole dr. sc. Zoran Najdanović.
U srijedu 22. siječnja 2014. Uprava Hrvatskog katoličkog sveučilišta, profesor Molteni i dr. Petronio susreli su se i s Nj. E. Emanuelom D’Alessandro, veleposlanicom Talijanske Republike  koja je izrazila svoje zadovoljstvo ovom suradnjom i dala svoju potporu projektu.

Susreti koje smo imali u Zagrebu nadišli su sva naša očekivanja. U Hrvatskom katoličkom sveučilištu pronašli smo partnera koji je odlučan i spreman ući u novu avanturu. Imali smo puno kontakata s poduzetnicima, različitim institucijama i to je izuzetno važno za pokretanje ovakvog programa socijalnog poduzetništva“.- izjavio je profesor Molteni, direktor Visoke poslovne škole ALTIS.

Hrvatsko katoličko sveučilište ima posebnu želju razvijati svoje odnose sa srodnim katoličkim sveučilištima u svijetu koja se odlikuju svojom izvršnošću i etičnošću, i  u znanosti i nastavi, kao i sa projektima koji  doprinose razvoju cjelokupnog društva i Crkve tamo gdje djeluju. Tako je i naša ideja o povezanosti s poslovnom školom ALTIS Katoličkog sveučilišta Svetoga Srca rođena iz pogleda u njihove programe. Uočili smo, među mnogobrojnim programima, upravo ovaj poslovni MBA koji ima obilježja socijalno odgovornog djelovanja i poduzetništva. Program zadovoljava stroge kriterije znanstvenosti, razvija kreativne ekonomske modele i projekte te će  svakom studentu omogućiti stjecanje diplome jednog uglednog stranog Sveučilišta,  ugledne poslovne škole i našeg Sveučilišta. U proces rada i nastave bit će uključeni studenti koji su tek na početku poslovne karijere i tek razvijaju svoje poslovne modele ili oni koji imaju dugogodišnje poslovno iskustvo i svojim radom žele povećati ne samo svoj profit, već djelovati socijalno odgovorno te na taj način sudjelovati u mijenjanju lica našeg društva.“ – istaknuo je prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

 

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište