U ponedjeljak 17. listopada 2022. obilježen je dan Odjela za sestrinstvo. Sveto misno slavlje predvodio je sveučilišni kapelan vlč. Branimir Jagodić u koncelebraciji s rektorom HKS-a prof. dr. sc. Željkom Tanjićem, pročelnikom Odjela za komunikologiju prof. dr. sc. Jerkom Valkovićem i doc. dr. sc. Odilonom Singbom. U svojoj homiliji sveučilišni kapelan je istaknuo:  “U današnjem evanđelju slušali smo o bogatašu koji je imao toliko ljetine, da su mu žitnice koje je posjedovao bile nedostatne. Naumio je srušiti postojeće žitnice i izgraditi nove i veće, kako bi nesmetano dugi niz godina uživao u plodovima svoga rada. Isus opominje ovog bogataša, ne zbog bogatstva koje posjeduje, već zbog zatvorenosti i okorjelosti srca. Ostao je zatvoren u svojoj sebičnosti, fokusiran na vlastiti komfor i na prolazno blagostanje. Drage studentice i studenti sestrinstva, otvorenost je prvi preduvjet vaše profesije. Znanje koje ćete steći tijekom ovoga studija nemojte sebično držati za sebe ili gledati kao završetak svoga puta. Uvijek budite otvoreni prema čovjeku kojem ćete izlaziti ususret, promatrajući ga cjelovito. Ne samo kao tijelo, nego s brigom i pažnjom oko njegove duše, i s poštovanjem prema božanskoj prisutnosti, sadržanoj u njegovu duhu. Svaki je taj čovjek kojem ćete doći jedna osobna povijest, puna emocija, uspomena, vlastitih doživljaja, koje uvijek valja imati u vidu. Na taj je način djelovala i sveta majka Terezija, uvijek iznova tražeći načine da se otvori čovjeku u potrebi, živeći na taj način svetost već ovdje na zemlji.Samo je jedna misija u životu: postati svet! Zato zagledani u primjer svete majke Terezije, kroz profesiju za koju ste se odlučili, djelujte i živite svetost, već na ovome svijetu.”

Svečani akademski čin održao se u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Prisutnima se obratio rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić koji je zahvalio pročelnici Odjela za sestrinstvo izv. prof. dr. sc. Marti Čivljak, profesorima, a posebno studentima riječima: „Čestitam svima onima koji su uložili rad, zalaganje, svoje znanje, svoj napor, svoje intelektualne duhovne i fizičke sposobnosti, ugradili i svoju osobnu žrtvu u rast Odjela u proteklom razdoblju. Čestitam svim nastavnicima i djelatnicima, posebice vama, drage studentice i studenti, zahvalan za sve ono što ste učinili da naš Odjel za sestrinstvo u ovom razdoblju. Razvojem svakog odjela, razvija se i raste i naše Sveučilište. Zahvaljujem vam na tom trudu, na svemu što ste učinili kroz nastavu, kroz znanost, kroz stručne aktivnosti, kroz studentske udruge. Nedavno smo se uselili u nove dodatne prostore koji su uređeni za nastavu na Odjelu za sestrinstvo i Medicinskom fakultetu. Sveučilište ulaže znatna materijalna sredstva kako bi Odjel za sestrinstvo mogao funkcionirati u svim segmentima. Hvala vam, dragi studenti, na povjerenju koje ste nam ukazali. Život vaše nebeske zaštitnice svete Majke Terezija iz Kalkute bio je obilježen nesebičnom brigom za one najslabije i najpotrebitije te potpunim predanjem Božjem naumu. To ju je dovelo do svetosti. Upravo to želim i nama i našemu Odjelu u idućem razdoblju, da tražeći nađe i da nikada ne prestane ići za onim ciljevima koje nosi u svome poslanju“. 

Čestitavši Dan Odjela za sestrinstvo, okupljenima se obratila pročelnica Odjela izv. prof. dr. sc. Marta Čivljak koja je izvijestila o aktivnostima Odjela. Trenutno na Odjelu za sestrinstvo studira 429 upisanih studenata na preddiplomskoj i diplomskoj razini studija koje pohađaju redoviti i izvanredni studenti. Od akademske godine 2022./2023. u nastavi su po prvi put uključeni, kao naslovni asistenti, bivši studenti Odjela za sestrinstvo. Na Odjelu u nastavu je uključeno oko 60 vanjskih suradnika kao i preko 150 mentora u zdravstvenim i socijalnim ustanovama koji su uključeni u kliničku nastavu, odnosno stručnu praksu. Nastavnici na Odjelu vrlo su aktivni, sudjeluju na različitim istraživanjima, projektima, kongresima, objavljuju radove.

Pročelnica je također istaknula kako je zahvaljujući projektu „Razvoj novog modela stjecanja kliničkih vještina provedbom stručne prakse na studiju sestrinstva“, čija je ukupna vrijednost 3,4 milijuna kuna  opremljen Kabinet vještina te je ostvarena mogućnost za realiziranje kliničke nastave u Sisku i Karlovcu. Projekt je omogućio također pripremu brošure koja promovira Odjel za sestrinstvo, promotivne video materijale, a organizirana je i edukacija za mentore. U tijeku je uspostava studentskog inkubatora.  Projekt se završava u ožujku 2023.

Studenti i djelatnici Odjela za sestrinstvo u akademskoj godini 2021./2022. primili su puno nagrada. Na danu Hrvatskog katoličkog sveučilišta rektorove nagrade primili su magistra sestrinstva Terezija Gložinić i magistar sestrinstva Darko Novak, dok je nagradu za izvrsnost u znanstveno-istraživačkom radu primila prof. dr. sc. Liviji Puljak, a nagradu za promicanje identiteta Sveučilišta predavačica na Odjelu za sestrinstvo Vesna Mijoč. Dvije nagrade za poticanje i postignuća zaposlenika izvan nastave, i to voditeljici Službe za poslove studija Ani Kožul te stručnoj suradnici Nikolini Kanić. 

Odjel za sestrinstvo sudjelovao je u brojnim aktivnostima volonterske skupine, obilježeni su Svjetski dan bolesnika, Svjetski dan zdravlja, Međunarodni dan sestrinstva kad je predstavljen i sveučilišni udžbenik: Temeljni postupci i vještine u zdravstvenoj njezi, autora Vesne Mijoč i Marina Čarge. Riječ  je o prvom sveučilišnom udžbeniku Hrvatskog katoličkog sveučilišta iz područja sestrinstva. Odjel je također sudjelovao i na Tjednu znanosti 17. – 19. lipnja 2022. u prvom Muzza tjednu znanosti namijenjenom djeci i mladima.

Uslijedila je prezentacija : “Sjećanje na medicinsku sestru  Ljiljanu Hoić i njezin rad u prvom mobilnom palijativnom timu u Gradu Zagrebu”  koju je održala viša predavačica Renata Bermanec, prisjetivši se tako pokojne kolegice i naše bivše studentice Ljiljane Hoić koja je svojim radom u prvom mobilnom timu doprinijela razvoju palijativne skrbi u Gradu Zagrebu, a time i u Hrvatskoj.

Na Danu Odjela za sestrinstvo dodijeljena su i priznanja koja su uručili pročelnica Odjela izv. prof. dr. sc. Marta Čivljak i prorektor za znanost prof. dr. sc. Roberto Antolović.
Stručno vijeće Odjela za sestrinstvo dodijelilo je priznanje za najbolji akademski uspjeh ostvaren na preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju sestrinstvo u akademskoj godini 2021./2022.

Dobitnici priznanja studenti redovitog preddiplomskog studija Sestrinstvo:
Hrvoje Pili, student prve godine, ostvario je težinski prosjek ocjena 4,418
Ivona Škrinjar, studentica druge godine, ostvarila je težinski prosjek ocjena 4,839,
Dinko Klinec, student treće godine, ostvario je težinski prosjek ocjena 4,527.

Dobitnici priznanja studenti izvanrednog preddiplomskog studija:
Ana Marija Golub, studentica druge godine, ostvarila težinski prosjek ocjena 4,446,
Natalija Mišković, studentica treće godine, ostvarila težinski prosjek ocjena 4,600.

Dobitnici priznanja studenti redovitog diplomskog studija
Matea Tolić, studentica prve godine, ostvarila težinski prosjek ocjena 5,000
Patricija Masnica, studentica druge godine, ostvarila težinski prosjek ocjena 4,833.

Dobitnici priznanja studenti izvanrednog diplomskog studija:
Željka Janković, studentica prve godine, ostvarila težinski prosjek ocjena 4,383,
Martina Težak, studentica druge godine, ostvarila težinski prosjek ocjena 5,000,

Za najbolji diplomski rad u akademskoj godini 2021./2022. nagrađen je diplomski rad studentice Mije Plenković pod mentorstvom profesorice Livije Puljak. Naslov diplomskog rada je: „Metodološki pristup analiziranju kvalitete izvještavanja u znanstvenim člancima: prosječno istraživanje. Cilj ovog istraživanja bio je ispitati koje metodološke pristupe autori koriste pri analiziranju kvalitete izvještavanja u objavljenim člancima koji opisuju randornizirane kontrolirane pokuse, sustavne preglede i opažajna istraživanja. U analizu je bilo uključeno 335 znanstvenih članaka. Znanstveni doprinos ovog istraživanja jest što može potaknuti u znanstvenoj zajednici postizanje konsenzusa o korištenju i metodologiji korištenja smjernica za izvještavanje u svrhu procjene kvalitete istraživanja. Iz ovog rada sada se piše i znanstveni članak koji se namjerava poslati u recenzirani međunarodni časopis.

Priznanje za izniman izvannastavni angažman u akademskoj godini 2021./2022. u cilju promicanja Odjela i struke primili su Katarina Tomić, Karlo Ložnjak, Nikolina Brešić, Marija Vuletić, Tea Lukić, Dinko Klinec, Ana Bratović, Svjetlana Bilić, Ružica Bošnjak, Ivana Dujmović, Anja Grill, Iva Tomić, Ana Brajša, Hrvoje Pili i Matko Matešić. Navedeni studenti bili su angažirani u svim aktivnostima Kluba studenata sestrinstva Nutrix, a posebno su bili angažirani u promociji Hrvatskog katoličkog sveučilišta te Odjela za sestrinstvo sudjelujući u snimanju promidžbenih video materijala u sklopu projekta Razvoj novog modela stjecanja kliničkih vještina provedbom stručne prakse na studiju sestrinstva i Kampanje #budiunicathan.

Zahvalnice za osmišljavanje promotivne kampanje Odjela za sestrinstvo te za video u sklopu projekta „Razvoj novog modela stjecanja kliničkih vještina provedbom stručne prakse na studiju sestrinstva“ primio je student prve godine diplomskog studija komunikologije Kristijan Jalšić. Zahvalnicu za sudjelovanje u nastavi na sveučilišnom studiju Sestrinstvo na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, doprinos razvoju studija i unapređenju sestrinske struke primila je Melita Mesar, a zahvalnicu za sudjelovanje u nastavi na sveučilišnom studiju Sestrinstvo na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, doprinos razvoju studija i unapređenju sestrinske struke primila je dr. sc. Matija Rimac.

Moderatorica svečanosti bila je Leonarda Lončar, studentica treće godine preddiplomskog studija sestrinstva. Svojim skladnim pjevanjem svečanost je uljepšao Pjevački zbor Hrvatskog katoličkog sveučilišta pod ravnjanjem Ane Šeremet, asistentice na Odjelu za psihologiju,  uz klavirsku pratnju asistenta na Odjelu za sestrinstvo Marina Čarga.