U utorak 21. studenoga 2017. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu američki kongresmen Chris Smith održao je predavanje „The Battle for Life in U.S Politics and Globally“ odnosno “Borba za život u politici SAD-a i svijetu”.

U dvorani „Blaženi Alojzije kard Stepinac“ prepunoj zainteresiranih studenata i djelatnika Chris Smith, predstavnik Republikanske stranke u Predstavničkom domu Kongresa Sjedinjenih Američkih Država, govorio je o važnosti problematike zaštite dječjeg života prije rođenja. Kao predstavnik Pokreta za život, Smith je navodio svoja iskustva u politici, gdje je naglasio svoju borbu kao republikanac da promijeni zakon o pobačaju, sukobu s adminstracijom predsjednika Clintona i Obame, te zadovoljstvu i nadi učinjenome u trenutnoj administraciji predsjednika Donalda Trumpa.

Izuzev politike, Smith je prepričavao aktivističke poteze iz vlastitog i tuđih živote, između ostalog i kako je uhićen zbog prosvjeda za život, te možda najdomjmljivije, iskustva majki koje su obavile pobačaj u životu te liječnika koji su promijenili stajališta nakon obavljanja pobačaja u svojim klinikama. Kao temelj njegova stajališta i predavanja, naglasio je, kako ćemo se, sukladno napretku i zrelosti koja se postupno razvija, jednog dana sa zgražanjem gledati na trenutnu situaciju kada je pobačaj dozvoljen.

Predavanje je moderirirao dr. sc. Stephen Nikola Bartulica.

 

Priredio: Gaj Tomaš