U četvrtak 8. prosinca 2016. u dvorani “Blaženi Alojzije kard. Stepinac” na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u organizaciji Volonterske skupine HKS-a održala se Božićna tribina „Moj život u Keniji – Mali dom“. Gošća tribine bila je Irena Pranjić, volonterka Malog doma, koja je govorila o vlastitom iskustvu boravka u tom kenijskom sirotištu, u selu Lower Subukia. Okupljenima su se obratili  i prof. dr. sc. Gordan Črpić, prorektor za organizaciju i poslovanje te vlč. Odilon Singbo, sveučilišni kapelan.

U dobrom ozračju pune dvorane volonterka Irena emotivno je i na zanimljiv način pokušala dočarati djelić problema života tamošnje djece, kao i količinu sreće koju ta djeca iskazuju pri najmanjim znacima pažnje. Osvrnula se i na sam način rada voditelja franjevačke misije Lower Subukije mladog fra Mire Babića kao i načine na koje se može pomoći Malom domu. Posebno je zanimljivo bilo čuti osobnu priču Irene Pranjić, o njenim motivima za odlazak u Afriku te stvarima koje su joj davale snagu cijelo vrijeme boravka u Keniji. Nakon toga okupljeni su mogli čuti nešto više o tome što povezuje Hrvatsku i Keniju, kako je to imati dva doma te koje hrvatske pjesme tamo najčešće pjevaju.

Sat vremena trajanja tribine, bilo je dovoljno tek za grubo ocrtavanje života djece u zabačenom dijelu Kenije. Cijelo izlaganje bilo je vrlo poticajno, živo i poučno, a na kraju je ostalo vremena i za  brojna pitanja publike. Ova tribina održana je u sklopu Božićne akcije Veliko srce HKS-a za Mali dom u kojoj studenti svih odjela na Sveučilištu prikupljaju novčana sredstva za božićne poklone štićenicima ovog sirotišta.