Božić unijeti u život

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u utorak 22. prosinca 2015. godine u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu s predstavnicima odgojnih, obrazovnih, medijskih i izdavačkih ustanova Zagrebačke nadbiskupije.

Božić unijeti u životPozdravni govor uputio je rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić, koji je govoreći o zadaći okupljenih predstavnika ustanova istaknuo buđenje u djeci, u mladima, u svima koji sudjeluju u odgojnim i obrazovnim procesima čežnje i žudnje za istinom, za ljepotom, za dobrotom i milosrđem.

Svatko je od nas i svi smo zajedno u ovoj godini činili i s Vašom potporom, što nam je bilo moguće u datim okolnostima da budimo i raspirujemo tu čežnju kroz konkretno djelovanje – rekao je Rektor, zahvaljujući kardinalu Bozaniću na potpori. Uz one svijetle trenutke, nastavio je, svjedočili smo i poteškoćama na svim razinama, kojima ne smijemo dopustiti da nadvladaju čežnju za onim koji nam dolazi u susret i čije rođenje slavimo.

Moramo se više i bolje povezati.  Posebice u radu s nastavnicima, profesorima, osobljem. Odgajati odgojitelje i učitelje. Mi nismo jedni drugima konkurencija, nego se međusobno nadopunjujemo u istom poslanju Crkve – kazao je Rektor, zaključujući pozivom pape Franje da kroz odgoj i obrazovanje, kroz medije, budu oni koji će na periferije društva donijeti svjedočanstvo o Kristu i Crkvi koja nas odgaja za milosrđe i pravednost.

Božić unijeti u život

Odajem priznanje za vaša nastojanja, vidim rast na mnogim područjima i radujem se budućem napretku – rekao je kardinal Bozanić na početku svog obraćanja. Upozorio je na opasnost da se Božić svodi isključivo i samo na jedan dan, te pozvao je okupljene predstavnike ustanova da kao nositelji kršćanskog poslanja u Crkvi Božić neprestano unose u život kako bi živio u našem društvu i našoj javnosti. Još se uvijek nismo oslobodili podijeljenosti u vlastitim redovima, stoga neka ovaj susret bude izazov za jedno novo zajedništvo svih predstavnika raznih ustanova naše zagrebačke Crkve – zaključio je kardinal Bozanić.  

Božić unijeti u život

 

Tekst: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije 

Tekst govora rektora Tanjića  u cijelosti dostupan na linku.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište