U sklopu Blended Intensive Program pod nazivom Academic Skills in Publishing and Project Preparation – Experience from Central Europe koji se održava u Slovačkoj na Katoličkom sveučilištu u Ružomberoku od 13. do 17. lipnja 2022. godine predavanje je održao doc. dr. sc. Anto Čartolovni, voditelj istraživačke grupe i Digit-HeaL laboratorija.

Riječ je o novom projektu Erasmus+ programa koji je realiziran suradnjom Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Katoličkog sveučilišta Ivana Pavla II. u Lublinu, Poljska te Katoličkog sveučilišta u Ružomberoku, Slovačka. Program je otvorila prof. dr. sc. Mária Kozová, prorektorica za znanost i međunarodne odnose Katoličkog sveučilišta u Ružomberoku, a voditelj programa doc. dr. sc. Eugen Zeleňák, prodekan za međunarodnu suradnju Filozofskog fakulteta, studente je upoznao s inovativnim i suvremenim načinima stjecanja znanja koje će usvojiti tijekom programa.

Docent Čartolovni svoje predavanje je održao u srijedu, 15. lipnja, pod nazivom Sharing experience regarding research projects pri čemu je predstavio rad Laboratorija za etiku digitalnih tehnologija u zdravstvu (Digit-HeaL) koji je financirala Hrvatska zaklada za znanost.

Projekt je bio namijenjen studentima poslijediplomskih studija s ciljem stjecanja naprednih vještina potrebnim za kvalitetna i moderna znanstvena istraživanja u društvenim i humanističkim znanostima.