Hvaljen Isus i Marija! Nadam se da ste unatoč neizvjesnom vremenu dobro.

Ovim putem vam donosim nekoliko obavijesti iz kapelanije i volonterske skupine. Pred nama je Advent, dragocjeno vrijeme pripreme za rođenje našeg Spasitelja. Kao i svake godine, imat ćemo priliku za razne duhovne i karitativne aktivnosti bez obzira na sve moguće mjere. Sveučilište će uvijek biti otvoreno za naše akcije tako da možete navratiti i ostaviti svoje darove u radnom vremenu.

Naši volonteri će od ponedjeljka staviti košare u naše hodnike. U njih možete staviti svoje darove. Ove godine – osim internih akcija volontera – službene akcije se odnose na jedan Dom za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Prema molbi koju su nam uputili možemo kroz akciju Za topao i zdrav dom pokloniti im nešto od sljedećeg:

– posteljine s gumicom za veličinu kreveta 200×90
– navlake za poplun 200×140
– jastučnice 75×55 – mekane deke
– tablete i sirup Lupocet (za različite uzraste, 7-23 god.)

Druga skupina kojoj je potrebna naša dobrota su naši beskućnici. Kroz akciju Tvojih pet za bolji svijet molio bih vas da ostaviti u košaru 5 sljedećih sadržaja:  

  1. konzerva (može i više)
  2. maska za lice (moramo i na COVID djelovati)
  3. sok (bilo koji)
  4. neki topli odjevni predmet (kapa, šal, čarape, rukavice, vesta)
  5. naš poklon za Božić s nekom porukom

Mogućnost sudjelovanja u ovim adventskim akcijama je otvorena do 11. prosinca kako bi naši volonteri na vrijeme dostavili potrebitima.

Za informacije kontaktirajte našu Volontersku skupinu na volonterska.skupina@unicath.hr

Što se tiče duhovnih sadržaja, poslat ću vam na vrijeme poveznice za sudjelovanje u duhovnoj obnovi ili u adventskim tribinama koje će biti online.

Želim vam blagoslovljen vikend i unaprijed vam hvala na vašoj dobroti!

vlč. Odilon Singbo
sveučilišni kapelan