U subotu, 2. travnja održao se 69. po redu Planinarski križni put. Okupljanje kod župne crkve sv. Petra i Pavla u Kašini započelo je već od 7 sati dočekom župnika i župljana koji su za sudionike puta priredili doručak. Nakon prijave sudionika započeo je sâm put – molitvom prve postaje kod župne crkve, odakle se više od 500 sudionika zaputilo prema Gornjoj Stubici, odredištu.

Dio ekipe s HKS-a

Put kroz snježnu šumu…

A do tamo je bilo za hodati – i to preko vrlo različitih terena: cesta, šumskih putova, polja, livada pokrivenih gustim snijegom, ali i onih u karakteristično proljetnom cvatu. Blata – puno blata! Ali ništa od navedenog nije spriječilo hodočasnike da ustraju na cjelodnevnom hodu u razmatranju Kristove muke.

Svaka postaja križnoga puta sastojala se od zajedničke pjesme, molitve-razmatranja, ali i molitve na nakane sudionika puta, te završne pjesme. Do zadnje postaje, one kod župne crkve svetog Jurja mučenika u Gornjoj Stubici pristiglo se u večernjim satima. Po dolasku u crkvu održana je kratka kateheza pod geslom samoga susreta: „Bog vas neće pustiti da budete kušani preko svojih sila!“ (1 Kor 10,13) Susret je zaključen zajedničkom euharistijom, gdje smo, fizički doduše iscrpljeni od cjelodnevnog hoda, ipak tako zdušno sudjelovali u pjesmi i molitvi! Prekrasno nešto.

Organizatori i domaćini priredili su i ovdje, kao i na početku, okrepu – večeru za sudionike. A u već kasnom večernjem času, nešto iza 22 sata, zaputili smo se autobusima natrag svojim domovima.

 

Na 69. Planinarskom križnom putu sudjelovala je i mala skupina studenata s HKS-a i njihovih prijatelja. A kako nam je bilo, tj. da nam je bilo odlično, možete pogledati i uvjeriti se i na fotografijama koje slijede.

Kolegice sa Sveučilišta

Križni put

Zajednička molitva

Proljetni ugođaj

 

Hrvatsko katoličko sveučilište