U sklopu terenske nastave iz predmeta Medijski menadžment u pratnji profesora Josipa Poljaka, studenti prve godine diplomskog studija komunikologije, smjer Znanstveno istraživanje medija i odnosi s javnošću, posjetili su sjedište televizijske postaje RTL  i redakciju Večernjeg lista.

Studente je na RTL-u ugostila urednica i voditeljica emisije RTL Danas Ana Brdarić Boljat koja ih je pobliže upoznala s radom u televizijskom mediju. Kroz interaktivno izlaganje studenti su dobili mnoge praktične savjete te uvid u svakodnevnicu novinarskog poziva.

Studenti su posjetili i  televizijski studio RTL-a gdje su se susreli s fonetičarkom Dunjom Lakuš koja ih je podučila tehnikama za rad na glasu, govoru i komunikacijskim vještinama.

U redakciji Večernjeg lista studente je dočekao glavni urednik online izdanja Večernjeg lista Dario Markas koji ih je proveo kroz redakciju i upoznao s počecima razvoja te tiskovine. Govorio je i o trenutačnoj situaciji u tiskanim medijima te predstavio na koje se sve načine Večernji list prilagođava medijskoj konvergenciji i pojavi novih medija.

Tekst: Hana Kilijan

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište