U četvrtak 15. prosinca 2016. godine na Hrvatskom katoličkom sveučilištu održao se Adventsko – božićni kviz općeg znanja te prigodno druženje u organizaciji Studentskog zbora. Druženju studenata, profesora i ostalih zaposlenika Sveučilišta prethodila je već tradicionalna adventsko – božićna akademija studenata HKS-a te zajedničko kićenje bora.

 

Nešto prije 20 sati prijavljeni studenti i profesori zajedno sa svojim navijačima počeli su se okupljati u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“ na Hrvatskom katoličkom sveučilištu gdje se održavao kviz. Natjecalo se ukupno devet ekipa u kojima su članove činili studenti svih Odjela, sveučilišni profesori i rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić. Kviz se sastojao od ukupno 35 pitanja, a objedinio je pitanja s područja geografije, povijesti, književnosti, biologije, kinematografije i sporta. Kvizom je vladala ugodna predbožićna atmosfera, a nakon sat vremena teškog i zajedničkog promišljanja o točnim odgovorima, uslijedila je mala stanka popraćena glazbom dok se nisu ispravili odgovori. Prvo mjesto osvojila je ekipa „Diplomska razina“, a koju su činili studenti s diplomskog studija povijesti. Drugo mjesto pripalo je ekipi komunikologa pod nazivom „Umotani u bilo“, a treće mjesto osvojila je ekipa „Outsiders“, koju su činili povjesničari pojačani profesorom Pokosom. Nakon kviza uslijedila je dodjela nagrada i prigodno druženje.

Studentski zbor se ovim putem zahvaljuje kolegama s odjela za komunikologiju, koji su pomogli u organizaciji, svim sudionicima kviza te svim ostalim kolegama što su se odazvali na ovaj događaj.

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište