U ponedjeljak 15. prosinca 2015. godine na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“ održana je Adventsko – božićna akademija studenata Hrvatskog katoličkog sveučilišta Čuj jasni glas odjekuje.

Složnim pjevanjem i sviranjem, recitiranjem studenti HKS-a pokazali su svoje talente i na najljepši mogući način okupljene uveli u božićno vrijeme. 

Cijenjeni rektore, poštovani profesori i profesorice, dragi studenti i svi ostali koji ste svojom nazočnošću odlučili obogatiti ovu večer i kao što sam naslov kaže, poslušati Jasni glas koji odjekuje. Tim riječima započinje adventski himan: Čuj jasni glas odjekuje, u tami nas opominje: oda sna sad se trgnite, s nebesa Isus dolazi –  su riječi kojima je program započela studentica Katarina.

Akademiji su nazočili rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić, prorektorica za nastavu izv. prof. dr. sc. Ines Sabotič, prorektor za organizaciju i poslovanje izv. prof. dr. sc. Gordan Črpić, prorektor za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Emilio Marin, pročelnici naših Odjela, profesori, studenti HKS-a, roditelji i prijatelji naših pjevača. 

Rektor Tanjić  čestitao je našem pjevačkom zboru i njihovom voditelju dr. sc. Krunoslavu Novaku na divno priređenom programu.Rektor je pohvalio naše pjevače riječima: “Možemo samo zamisliti koliko truda je uloženo u ovaj program, koliko samo vremena. Slušajući vas danas, zahvalan sam vam na svakom trenutku koji ste posvetili našem zajedništu i zajedničkom uživanju u glazbi.” Rektor je zaželio isto tako da se zboru priključe i djelatnici i profesori te da ovo adventsko druženje postane dio naše tradicije. 

Potom je uslijedilo zajedničko kićenje bora. Svatko od prisutnih je stavio po jedan od ukrasa i tako smo svi zajedno pjevajući božićne pjesme ukrasili naš bor. 

Po završetku uslijedilo je prigodno druženje svih prisutnih.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište