“Misije u Ekvadoru  iz mog objektiva” tribina je održana u četvratk 29. listopada 2015. godine u dvorani  “Blaženi Alojzije kard. Stepinac” na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Na tribini je studentima Sveučilišta, prisutnim profesorima  i gostima, uz nazočnost ravnatelja Papinskih misijskih djela za Republiku Hrvatsku velečasnog Antuna Štefana, govorio dr. sc. Krunoslav Novak.

Uz  fotografije i kraći video koji je snimio tijekom dvotjednog boravka u Ekvadoru i druženja sa  sestrama Službenicama milosrđa, koje tamo služe već punih trideset godina, dr. Novak iznio je svoje  svjedočastvo i doživljaj susreta s obiteljima, siročadi, bolesnima i djecom o kojima te hrabre sestre brinu. 

“Posebna priča je pastoral s Indijancima.” – naglasio je dr. Novak i kazao kako sestre služeći siromašnima i potrebitima, “onima na periferiji, kako ponavlja papa Franjo, svjedoče svijetu Isusovu ljubav za čovjeka”.

Izuzetno lijepo i zanimljivo predavanje dr. Krunoslava Novaka uvod je  u realizaciju i prikazivanje filma o služenju sestara Službenica milosrđa u Ekvadoru koje će se održati 25. studenog u prostorijama Pastoralnog instituta na zagrebačkom Kaptolu.

 

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište