U ponedjeljak 15. veljače na Hrvatskom katoličkom sveučilištu započelo je obilježavanje 14. Tjedna psihologije u Hrvatskoj. Hrvatsko katoličko sveučilište prije pet godina pridružilo se obilježavanju Tjedna psihologije, a vođenje ovog zanimljivog projekta preuzele su asistentice s Odjela za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta Barbara Balaž i Marijana Matijaš.  Ove godine Program Tjedna psihologije odvija se putem aplikacije MS Teams, a svi mu se možete pridružiti klikom na link na PDF dokument koji se nalazi na kraju našega teksta.
Ove godine nizom zanimljivih predavanja i radionica Tjedan psihologije trajat će do 16. veljače, a u petak 19. veljače u organizaciji Kluba studenata Odjela za psihologiju Hexis priključit će se proojektu obilježavanja Noć psihologije.
Naše studentice i studenti početak vikenda začinit će predavanjima, radionicama i Okruglim stolom Gdje su danas bivši studenti HKS-a?
Tjedan psihologije je događanje koje od 2008. godine organizira Hrvatsko psihološko društvo u suradnji s Hrvatskom psihološkom komorom, a u sklopu kojeg se provode brojne radionice, predavanja i seminari na području cijele Republike Hrvatske. 

Program prvoga dana obilježavanja Tjedna psihologije započeo je pozdravnim riječima asistentice Barbare Balaž koja se zahvalila svima na podršci i zaželjela ugodna dva dana svima koji se odluče priključiti predavanjima putem aplikacije MS Teams. U ime rektora sve prisutne pozdravio je prorektor za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Hrvoje Štefančić:
Prenosim vam pozdrave našeg rektora prof. dr. sc. Željka Tanjića koji nam se nije mogao pridružiti radi odlaska na službeni put. Iznimno je važno za jedno Sveučilište da se svi njegovi dionici susreću oko nekih ativnosti i upravo ovakvi događaji koji se događaju na instituciji ali su dio i jedne šire, nacionalne inicijative nam zapravo pokazaju koliko je važno da se studentice i studenti što ranije uključe u stručni i znanstveni rad i iznimno me veseli vidjeti jedan ovako bogat program koji upravo to pokazuje.  Naše  Sveučilište se po peti put pridružilo obilježavanju ove važne manifestacije bogatim i zanimljivim programom, a osobito me veseli inicijativa Kluba studenata Odjela za psihologiju Hexis koji će na svoj način razmijeniti iskustva i donijeti osvježenje za kraj tjedna. Okolnosti su nas prisilile na online okruženje i nadam se da će se i ovdje pokazati ono korisnim i lako za koristit kako bi svi zainteresirani mogli nesmetano poslušati ono što ih zanima. Zahvalio bi se svima koji su, unutar našeg Sveučilišta, sudjelovali u organizaciji ovog događaja i na taj način doprinijeli  provedbi te inicjative na nacionalnoj razini i želim vam ugodno sudjelovanje te se nadam da će ovaj skup biti svima kako profesionalno, znanstveno i osobno koristan.

Kao institucija i kaod Odjel za psihologiju iznimno mi je drago da sudjelujemo već petu godinu zaredom u obilježavanju Tjedna psihologije. Tema je HKS u Tjednu psihologije: studenti i nastavnici zajedno što zapravo svjedočo o jednom uzajamnoj i dobroj suradnji među nastavnicima i studentima. Svima vam želim sretan i uspješan rad u okolnostima koje jesu, ali to nas nije spriječilo da pripremimo bogat i zanimljiv program. Želim vam svima sretan i uspješan rad. – istaknula je pročelnica Odjela za psihologiju doc. dr. sc. Ljiljana Pačić Turk.

Program Tjedna psihologije i pristup MS Teamsu možete ostvariti klikom na poveznicu.