Medievistička-radionica-plakat-web

Doc. dr. sc. Ivan Majnarić i Tomislav Matić, prof., djelatnici Odjela za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta, sudjelovali su na Prvoj medievističkoj znanstvenoj radionici održanoj 11. listopada 2013. u Rijeci.
Radionica je održana u organizaciji Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Odsjeka za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i društvene znanosti HAZU u Zagrebu, a okupila je brojne hrvatske stručnjake za povijest srednjeg vijeka i studente poslijediplomskih studija medievistike.
Sudionici skupa govorili su o metodologiji i tematici svoga rada i o temama vezanim uz svoje doktorske disertacije, te razmijenili iskustva s poslijediplomskih studija, sudjelovanja u hrvatskom i međunarodnom akademskom životu i vlastitih istraživačkih djelatnosti. Doc. dr. sc. Ivan Majnarić održao je izlaganje pod naslovom „Hrvatsko plemstvo oko polovice XIV. stoljeća – primjeri iz širega zadarskog zaleđa“, a Tomislav Matić, prof. govorio je o temi „Ivan Vitez u djelima Antonija Bonfinija i Ivana Turočkog“.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište