U petak 26. svibnja 2017. godine u Vijećnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta održana je 12. sjednica Studentskog zbora HKS-a.

Studentski zbor se jednoglasno usuglasio oko prijedloga imenovanja Katarine Perić, studentice 1. godine diplomskog studija, u Odbor za osiguranje kvalitete našeg Sveučilišta. Katarina je već bila dio radne skupine Studentskog zbora koji se bavio analizom kvalitete studija te prijedlozima za poboljšanjem studija, tako da vjerujemo kako će dostojno predstavljati sve studente u ovom Odboru. Zadaća ovog Odbora je da djeluje na osiguranju, ali i poboljšanju kvalitete djelovanja Sveučilišta.

Na sjednici je izabran i novi logotip Studentskog zbora HKS-a, za koji vjerujemo da će uskoro postati prepoznatljiv, a studenti će ga imati priliku vidjeti na novoj, redizajniranoj internet stranici Studentskog zbora HKS-a.

Nikola Vrabec, novoizabrani studentski pravobranitelj, je također prisustvovao sjednici te je podnio izvješće o svom radu tokom prošlogodišnjeg mandata. Nikola je iznio razne probleme s kojim su mu se kolege studenti obraćali i koji su uglavnom uspješno riješeni. Studentski zbor je jednoglasno prihvatio ovo izvješće te je izrazio puno sreće i uspjeha pravobranitelju u novom mandatu.

Studentski zbor je glasao i o konačnom prijedlogu Poslovnika o radu, na kojem se radilo već duže vremena te je Poslovnik jednoglasno i izglasan. Predsjednik Zbora Marko Mikulec je izrazio zadovoljstvo te je rekao da će ovaj dokument biti od velike pomoći novom sazivu studentskog zbora HKS-a.

Članovi Zbora pozivaju svoje kolegama na “Te Deum” koji će se tradicionalno održati posljednjeg radnog dana prije početka ispitnih rokova odnosno ove godine to je petak, 9. lipnja. Također, studente se poziva da se prijave na program Erasmus+ za koji je natječaj raspisan te da tako iskoriste priliku studirati na nekom od partnerskih sveučilišta u Europi. Natječaj je otvoren do sredine lipnja, a za sve informacije studenti se mogu javiti sveučilišnom Erasmus+ koordinatoru doc. dr. sc. Hrvoju Kekezu.

Studentski zbor HKS-a želi puno sreće svim kolegama na nadolazećim ispitima, a za sve probleme ili poteškoće oko ispitnih rokova studenti se mogu javiti Zboru.