U petak 17. ožujka 2017. godine u Vijećnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta održana je 10. sjednica Studentskog zbora HKS-a.

Kako smo već obavijestili, među studentima Hrvatskog katoličkog Sveučilišta provedena je anketa o prepisivanju, na temelju koje je radna skupina na čelu sa studenticama psihologije i članicama Studentskog zbora Barbarom Mirković i Ivom Peroš sastavila listu prijedloga za poboljšanje uvjeta studiranja na našem Sveučilištu.  Prijedlozi su podijeljeni u nekoliko kategorija, a odnose se na bolji nadzor, kompenzaciju bodova, seminarsku nastavu, izborne predmete, te na općenito na organizaciju kolegija. Članovi su se složili kako su svi prijedlozi potencijalno provedivi, te bi njihovo ostvarenje bilo smatrano kao uvažavanje mišljenja studenata u zajedničkim naporima ostvarenja misije HKS-a.

Druga radna skupina u sastavu Mikulec, Vujević, Jurić, sastavila je prijedlog poslovnika Studentskog zbora u kojem su definirani tehnički detalji usko povezani s radom unutar SZ, a koji će svakako biti od velikog značaja za buduće generacije.  Posebno će biti od značaja za novi saziv koji će biti izabran na nadolazećim izborima koji će se održati unutar Sveučilišta, 30. ožujka 2017. godine. Kako su prijave za vrijeme trajanja sjednice zaključene, predsjednik Marko Mikulec se kratko osvrnuo na organizaciju i provedbu tih izbora. Valjanost prijava će ocijeniti Izborno povjerenstvo za studentske izbore, nakon čega će kandidati biti predstavljeni na oglasnoj ploči SZ.

Na prijedlog studenata HKS-a, SZ će organizirati izlet na Sljeme, koji će osim društvene imati i duhovnu dimenziju. Također najavljen je i grupni odlazak u kazalište o kojem će studenti uskoro biti obaviješteni.

Studentski zbor je podržao prijedlog grupe komunikologa ‘Protagonisti’, koji bi početkom svibnja trebali organizirati tribinu pod nazivom „Diploma u ruci, posao u struci“, nakon koje će uslijediti prigodno proljetno druženje studenata.

Također, na adresu Studentskog zbora stigao je zanimljiv poziv kolega sa Sveučilišta u Dubrovniku, a koji se odnosi na Jadranske sveučilišne igre. Igre su sportsko zabavnog karaktera, a poziv je proslijeđen studentima na njihove e-mail adrese, te je zaprimljen dostatan broj prijava.

Za kraj, članovi su raspravili o aktualnim problemima unutar svojih studijskih grupa.