Select Page

STUDIJI

Psihologija
Sociologija
Komunikologija

Knjižnica

Sveučilišna knjižnica

Aktivnosti profesora

Četvrti nastavak (od ukupno šest) feljtona o Torinskom platnu i Svetom Licu na velu iz Manoppella

Dr. sc. Darko Periša, poslijedoktorand Odjela za povijest hrvatskog katoličkog sveučilišta sudjelovao je u četvrtom nastavku (od ukupno šest) feljtona o Torinskom platnu i Svetom Licu na velu iz Manoppella – koji su objavljeni na mrežnim stranicama Hrvatske katoličke mreže (HKM) i Informativne katoličke agencije (IKA).

Intervju je dostupan na poveznici. 

 

 


Prethodne objave:

 • Rektor Tanjić na 25. Međunarodnom kongresu Zaklade Renovabis

  U Berlinu se 15. i 16. rujna 2021. održao 25. Međunarodni kongres Zaklade Renovabis. Ovogodišnja tema bila je “Svi bi trebali biti jedno – Ekumenizam u srednjoj i istočnoj Europi – zadatak i obogaćivanje ”. Govorilo se o pitanjima konfesionalnog suživota između katoličkih, protestantskih i pravoslavnih kršćana kao i o ekumenizmu u svakodnevnom životu. Na kongresu je sudjelovao rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić.

  ... Više
 • Međunarodna znanstvena konferencija: “Komentari, govor mržnje, dezinformacije i regulacija javne komunikacije”

  Asistentice na Odjelu za sociologiju, Marija Žagmešter, Nika Đuho i Matea Škomrlj sudjelovale su na Međunarodnoj znanstvenoj konferenciji Komentari, govor mržnje, dezinformacije i regulacija javne komunikacije koja se održavala u Hotelu Sheraton 16. i 17. rujna 2021. Naše asistentice imale su izlaganje na temu Uloga medijskog izvještavanja u razdoblju prvog vala pandemije bolesti COVID-19 u […]

  ... Više
 • Predstavljanje zbornika: “Antemurale Christianitatis. Crkva i društvo na području Središnje Hrvatske krajem 15. i početkom 16. stoljeća”

  U četvrtak 16. rujna 2021. godine dr. sc. Tomislav Matić poslijedoktorand s Odjela za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Siskuo držao je predstavljanje zbornika Antemurale Christianitatis. Crkva i društvo na području Središnje Hrvatske krajem 15. i početkom 16. stoljeća, kojem je HKS suizdavač.  Više informacija dostupno je na poveznici.

  ... Više
 • Održana je promocija knjige – „Zrin”

  U četvrtak 9. rujna 2021. godine u prostorijama Velikog kaptola u Sisku, u organizaciji Sisačke biskupije, održana je promocija knjige „Zrin”. Srednjovjekovno sijelo knezova Babonića i Zrinskih“ autora izv. prof. dr. sc. Hrvoje Kekez sa Odjela za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta i dr. sc. Krešimir Regan, znanstvenog savjetnika sa Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža. Okupljeno mnoštvo […]

  ... Više

Arhiva

Novosti i obavijesti

Najave događanja