Vlč. Odilon Singbo, sveučilišni kapelan

Vlč. Odilon Singbo, sveučilišni kapelan

 


14. 10. 2016.

Hvaljen Isus i Marija!

Petak je! Hoću reći vikend je 🙂

Zaista se nadam da ćete se malo odmoriti i obnoviti za dalje!

Evo kratkih obavijesti iz kapelanije.

 • S velikom radošću Vam javljam da sad imam „znak prepoznavanja“ tj. natpis za moj ured. Dakle na 3. katu, soba 306A! Znam da treba do 3. kata doći, ali kod mene u Beninu se kaže: „Put do prijateljeve kuće nikad nije dug“.
 • Svete mise su i dalje svaki dan u našoj kapelici u 8 sati. Uvijek je lijepo vidjeti vas i započeti dan s vama tj. s našim Gospodinom.
 • Crkva će u idućem tjednu slaviti svetog Ignacija Antiohijskog (ponedjeljak), svetog Luku Evanđelista (utorak), svetog Ivana Pavla II. (subotu).
 • Kao što već možda znate, naš Odjel za sociologiju je posvećen svetom Ivanu Pavlu II. Stoga će slaviti svoj Dan u četvrtak 20. listopada. Sveta misa s njima i za njih će biti u 16 sati taj dan (ali i u 8 ujutro je isto redovita sveta misa). Srdačno Vas sve pozivam da nam se pridružite. Još uvijek nosim u srcu divnu sliku svete mise s Odjelom za sestrinstvo. To su jedinstveni trenuci zajedništva i opušteno-duhovnog druženja!
 • Podsjećam da smo zajedno započeli devetnicu na čast sv. Ivanu Pavlu II. Hvala svima koji su se već uključili. Pozivam one koji su zaboravili da nikad nije kasno pridružiti se molitvi na nakanu za naše sveučilište. Možete uvijek uzeti sličicu sv. Ivana Pavla II. s molitvom devetnice u našoj kapelici!
 • Za one koji žele znati malo više Kapelan je preko vikenda u župi svetog Marka Križevčanina, selska cesta 91. U dogovoru sa župnikom prečasnim Damirom Bačunom vodit će misu tamo nedjeljom u 18:30. Pa ako budete u prolazu ili ako vam nije dosta viđati me na sveučilištu ili možda nikako ne stignete doći u 8 ujutro u našu kapelicu, ili… navratite! 🙂

Želim Vam blagoslovljen i miran vikend uz Božji blagoslov!

vlč. Odilon Singbo
Sveučilišni kapelan

 


 

7.10. 2016.

Hvaljen Isus i Marija!

Dugo se nisam javio 🙂

Vjerujem da se veselite vikendu nakon prvog tjedna „zagrijavanja“! Hrabro za dalje!

Iskreno hvala svima na sudjelovanju na misi Zaziva Duha Svetoga za početak akademske godine i na sudjelovanju u drugim duhovnim sadržajima. Neka Gospodin prati vaš rad!

Evo nekih obavijesti za sljedeći tjedan:

 • Svete mise su i dalje svaki dan u 8 sati u našoj kapelici! Znam da je teško tako rano doći, ali probajte bar jedan put tjedno podnijeti tu žrtvu J!
 • Ponedjeljak je 10. listopada. Kao i svaki mjesec imat ćemo svetu misu za proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca, našeg nebeskog zaštitnika. Pozivam vas na tu misu! Misao vodilja ovog mjeseca će biti: „Gospodinu Bogu se ne žuri, ali on nikada ne zakasni!“ (bl. Alojzije Stepinac)
 • U četvrtak ćemo nakon svete mise izložiti Presveto nakon mise za osobno klanjanje do 11:30 kada ćemo imati zajedničku molitvu srednjeg časa pred Presvetim. Isto ću za to vrijeme biti na raspolaganju za svetu ispovijed u kapelici.
 • Od četvrtka (13. listopada) započinje devetnica svetom Ivanu Pavlu II. Svi dobro znamo koliko on znači za naš hrvatski narod, za mladež i sveučilištarce. (On je i zaštitnik našega Odjela za sociologiju) Stoga vas pozivam da svi molimo tu devetnicu proseći na taj način njegov zagovor. Možete moliti na nakanu našeg sveučilišta, ili na neku svoju osobnu nakanu, ili na nakanu nekog drugog kojem smatrate da je potrebna vaša molitva. Sličicu s molitvom devetnice možete slobodno uzeti (od utorka) u našoj kapelici ili kod mene u Kapelaniji na 3. katu. Zaista vas sve pozivam da se uključite.
 • Svaki dan sam na sveučilištu na raspolaganju za razne susrete, razgovore itd. Moj ured se nalazi na 3. katu.
 • Na kraju vam želim blagoslovljen vikend pun odmora!

vlč. Odilon Singbo
Sveučilišni kapelan

 


29. 9.2016.

Hvaljen Isus i Marija!

Vjerujem da ste svi, zbog blizine dolaska studenata, jako zauzeti. No, uz Božju pomoć sve će biti dobro!

Samo da Vam kratko dajem neke novosti vezane uz naš zajednički duhovni život na Sveučilištu.

– u ponedjeljak 3. listopada neće biti mise u našoj kapelici. Svi su svećenici na hodočašću na Mariji Bistrici!

– podsjećam na svetu misu u utorak u 10 sati u crkvi svetog Antuna Padovanskog (Sveti Duh) s našim studentima.

– od srijede ćemo imati mise u našoj kapelici u 8 sati, a ne u 8:15 kao što je bilo do sada. Znam da je to dodatni napor za ustajanje 15 min ranije. No, probajmo to nekako za dobro našeg sveučilišta. Tako ćemo ovaj prvi semestar pa ćemo vidjeti dalje.

– u četvrtak nakon svete mise ćemo izložiti Presveto. Bit će dakle mogućnosti osobnog klanjanja u kapelici u tišini sve do 11:30, kada ćemo imati kratko zajedničko klanjanje uz jednu deseticu krunice, zatim blagoslov s Presvetim. Za cijelo to vrijeme, tj. od 9 do 11:25 kapelan će biti na raspolaganju za sakrament pomirenja. Mjesto?: Za sada pod križem u dnu kapelice. Drugim riječima, nema kave s kapelanom za to vrijeme:)

– petak 7. listopada je prvi petak u mjesecu. Nakon svete mise će isto biti mogućnosti za svetu ispovijed za one koji njeguju pobožnost prvog petka. Kapelan će biti na raspolaganju za ispovijed do 10 sati ili po dogovoru.

– Odjel za sestrinstvo u petak 7. listopada slavi dan svog odjela. Stoga je i taj dan sveta misa u 15 sati. Pozivam Vas na tu svetu misu (solidarnost s našima iz Sestrinstva).

Vaš kapelan Vas sve blagoslivlja i nosi u svojim molitvama!:)

vlč. Odilon Singbo
Sveučilišni kapelan

Novosti i obavijesti

Najave događanja