Zašto studirati sociologiju na HKS-u?

Današnji mladi čovjek je pozvan graditi budućnost društva u kojem živi. Ako hoćemo kvalitetnu promjenu, trebamo razumjeti što je to društvo i koji se procesi u njemu događaju. Sociologija će vam dati potrebna znanja i vještine da i vi budete dio te promjene!

quotesign

Obitelj, zdravlje, blagostanje svih članova društva briga je cijelog društva. Želite li preuzeti dio te brige? Na studiju sociologije bit ćete pripremljeni za to!

Obitelj, zdravlje, blagostanje svih članova društva briga je cijelog društva. Želite li preuzeti dio te brige? Na studiju sociologije bit ćete pripremljeni za to!

Oduvijek su vam bile zanimljive subkulture? Želite znati više o tome zašto se i kako mijenja društvo? Dođite na studij sociologije!

Ponekad ne razumijete u potpunosti rezultate anketa koje se objavljuju u javnosti? Uočavate manjkavosti, ali ne znate točno što je? Studij sociologije će vam dati odgovor na to pitanje.

quotesign

Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju promijenio se model i pravila migracije stanovništva. Bit će potrebni stručnjaci koji će razumjeti različite identitete i pomoći razvijati programe za upravljanje migracijskim procesima.

Mijenja se uloga lokalnih zajednica – jača decentralizacija. Postoji potreba za mladim, obrazovanim ljudima koji će se moći aktivno uključiti u razvoj programa lokalnih zajednica.

Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju promijenio se model i pravila migracije stanovništva. Bit će potrebni stručnjaci koji će razumjeti različite identitete i pomoći razvijati programe za upravljanje migracijskim procesima.

 

Studirat ćete u malim grupama u kojima vladaju otvorenost i povjerenje, a profesori koji će vam predavati imaju bogato iskustvo u provedbi znanstveno-istraživačkih projekata.

Velik broj izbornih predmeta i njihova tematska širina omogućuju vam da tijekom studiranja utječete na sadržaj svog studija i oblikujete ga po svojim specifičnim interesima.

Svi studiji na Hrvatskom katoličkom sveučilištu nude osnove katoličkog identiteta koji je utkan u razvoj zapadnog kulturnog i civilizacijskog kruga.

Norme, pravila, vrijednosti, obitelj, država, društvo itd. Sve poznati pojmovi? Ako znate o svemu ponešto, a želite znati više, studij sociologije vas čeka!

 

Naši studenti o studiranju na HKS-u:

 

MarijaValecic-portret

Marija Valečić

Studiranje na HKS-u je poticajno jer tjera osobu da napreduje i proširuje svoje znanje. Profesori su pristupačni ljudi uvijek spremni pomoći bez izraženog stava da su nam nadređeni. Cijelo Sveučilište odašilje pozitivan duh u kojem je svaka osoba, svaki student pozvan da iskoristi potencijal koji posjeduje.

Marija-Topolovec-portret

Ivana Fijala

Od samog početka sam bila jako entuzijastična oko cijele situacije s HKS-om. Smatrala sam da je dobro doći na mjesto gdje sve tek počinje i gdje su postavljeni samo temelji. Upravo mi studenti zajedno s profesorima, asistentima i svim suradnicima gradimo ovo Sveučilište. Velika je to stvar i ponosna sam na to. Profesori su susretljivi, asistenti srdačni, a djelatnici Studentske službe uvijek nasmijani – što je jako rijetko! :). Drago mi je što imamo mali broj studenata, svi su simpatični i uvijek spremni pomoći. Zato je ovo super mjesto za studiranje, druženje i sklapanje novih prijateljstava.


Naši profesori o studiju na HKS-u:

 

Roko Misetic_

izv. prof. dr. sc. Roko Mišetić, zamjenik pročelnika Odjela za sociologiju

Među svim društvenim znanostima sociologija zauzima posebno mjesto zato jer pokušava razumjeti društvo u cjelini, uzimajući u obzir sve njegove sastavnice. Pri tome je razvila specifične sociološke teorije ali i sociološku metodologiju. Međutim, sociologija nije zatvorena u vlastite granice već koristi spoznaje drugih društvenih i humanističkih znanosti. Ta se karakteristika osobito njeguje na Hrvatskom katoličkom sveučilištu gdje je studij sociologije tako koncipiran da se studenti od početka studiranja navikavaju na otvorenost i interdisciplinarnu suradnju. Osim toga, prednost studiranja na Hrvatskom katoličkom sveučilištu je i u činjenici da su mnogi profesori iskusni znanstvenici koji osim nastavnog iza sebe imaju i bogato istraživačko iskustvo. To je posebno važno za obrazovanje sociologa koji su uvijek pozvani povezivati teorijsko znanje i empirijske spoznaje.

Mario Bara

doc. dr. sc. Mario Bara

Današnje moderno društvo gotovo je nemoguće zamisliti bez sociologije. Društvo je uz nove tehnologije ubrzano, neprestano se mijenja kroz sve bržu interakciju i sve kompleksnije socijalne mreže. Takve brze promjene u društvu traže adekvatne odgovore. Svojim predmetom istraživanja i metodološkim pristupima sociologija je mjerodavna da takve odgovore pruži. Naime, ne postoji segment društvenog života na koji sociologija i sociološka istraživanja nemaju praktične implikacije. Zbog toga je sociologija u konstantnom dijalogu s drugim srodnim disciplinama. Široka lepeza temeljnih socioloških i izbornih kolegija na Hrvatskom katoličkom sveučilištu prati ove trendove u svom studijskom programu. Program omogućuje studentima razumijevanje i analizu društvenih fenomena te praktičnu primjenu stečenih znanja. Osim istraživačkog, ovaj studijski program osposobljava studente u nastavničkim vještinama potrebnim za kvalitetno uključivanje u nastavni proces.

 

 

 

Obavijesti studentima

Konzultacije

Raspored konzultacija izvođača nastave za zimski semestar akademske godine 2016./2017. možete preuzeti OVDJE.

Satnica

Satnicu HKS-a možete preuzeti OVDJE