Odjel za sociologiju

Upiši sociologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu!

Mijenjaj svijet svojim znanjem i upiši sociologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Postani dio malog dinamičnog Sveučilišta s najmodernijom opremom, sveučilišnim kampusom u centru Zagreba, pristupačnim nastavnicima i malim studentskim grupama.

PREUZMI BROŠURU

Preuzmi brošuru i provjeri:

  • prednosti studija na Hrvatskom katoličkom sveučilištu
  • detaljne informacije o preddiplomskom sveučilišnom studiju Sociologija, uključujući izvedbeni plan, najčešće postavljana pitanja i načine plaćanja
  • informacije o novom preddiplomskom sveučilišnom studiju Sociologija – dvopredmetni

 


Studenti o studiju sociologije na HKS-u:

Stella Dujić

Stella Dujić

Svima koji su zainteresirani za društvene znanosti bih preporučila HKS – sve smjerove, a naročito sociologiju. Iako u početku nisam to željela studirati, nakon prvog semestra sam se jednostavno zaljubila. Studij sociologije nudi široku lepezu predmeta poput antropologije i povijesti koje povezuje sa sociolozima i tako im objašnjava širu sliku društva. Vladaju dobri odnosi s kolegama i profesorima koji su nam dostupni za svako pitanje i pomoć.

maja golubić

Maja Golubić 

Ovaj studij je poseban po fokusu na znanstvenom usavršavanju i interdisciplinarnom pristupu što budućem sociologu daje veliki prostor za daljnje djelovanje, nadasve za pozicioniranje na tržištu rada. Uz naglašeno znanstveno usavršavanje, interdisciplinarnost i stjecanje opće kulture, tu su izrazito pristupačni profesori koji su uvijek spremni pomoći i motivirati nas što ostavlja trag na same studente i njihovu angažiranost tijekom studija.


Sveučilišni nastavnici o studiju sociologije na HKS-u:

Mario Bara

doc. dr. sc.  Mario Bara

Ne postoji segment društvenog života na koji sociologija i sociološka istraživanja nemaju praktične implikacije. Zbog toga je sociologija u konstantnom dijalogu s drugim srodnim disciplinama. Široka lepeza temeljnih socioloških i izbornih kolegija na Hrvatskom katoličkom sveučilištu prati ove trendove u svom studijskom programu. Program studentima omogućuje razumijevanje i analizu društvenih fenomena te praktičnu primjenu stečenih znanja. Osim istraživačkog, ovaj studijski program osposobljava studente u nastavničkim vještinama potrebnim za kvalitetno uključivanje u nastavni proces.

Karla Žagi

Karla Žagi, mag. soc., asistent

Upravo pristup koji njeguje interdisciplinarnost pruža našim budućim studentima učenje i snalaženje u situacijama koje traže suradnju sa stručnjacima iz različitih područja. U tom procesu studente vode iskusni i predani profesori i znanstvenici, od kojih su mnogi i s međunarodnim obrazovanjem na prestižnim svjetskim sveučilištima. Kao takvi, osim što pružaju kvalitetno obrazovanje studentima, uvijek prepoznaju napredak i njihov rad, što se često transparentno nagrađuje.