Poštovani budući studenti,

pred Vama je važna odluka o izboru studija, a studij psihologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu dobar je odabir za Vaš profesionalni i osobni razvoj.  

Program studija psihologije kreiran je po uzoru na srodne studije u ovom polju na uglednim europskim i američkim sveučilištima, posebice katoličkim. Studij psihologije usuglašen je i usporediv sa srodnim studijima u Hrvatskoj te studijima u ovom polju na europskim sveučilištima! U studijskom programu uvažena su i zajednička uporišta koja proizlaze iz Bolonjske deklaracije i Europske diplome iz psihologije, kao i etička načela rada psihologa koja se odnose na poštivanje ljudskih prava i dostojanstva osobe, visoku razinu kompetentnosti u radu te profesionalnu i znanstvenu odgovornost prema osobama s kojima dolaze u profesionalni doticaj, kao i prema zajednici i društvu u kojem žive i rade.

 

Glavni cilj akademskog programa obrazovanja budućih psihologa 
jest primjena i unapređivanje psiholoških znanja, modela i metoda na etički i znanstven način radi promicanja razvoja, dobrobiti i efikasnosti pojedinaca, skupina, organizacija i društva. Programom studija psihologije nastoje se ostvariti uvjeti i okolina u kojoj će se provoditi znanstvena istraživanja, nastava, priprema za neovisan rad u struci te obrazovanje kao integralni dio razvoja karaktera svake osobe. Osim znanstvenih temelja studiranja, program je vođen i idejom intelektualne otvorenosti i suradnje sa srodnim znanostima i drugim studijima psihologije u Hrvatskoj i svijetu.

quotesign

Program je vođen idejom intelektualne otvorenosti i suradnje sa srodnim znanostima i drugim studijima psihologije.

Tijekom studija upoznat ćete se s različitim istraživačkim metodama i tehnikama prikupljanja podataka, metodama statističke obrade podataka, pristupima procjeni sposobnosti, osobina i funkcioniranja ljudi, modelima i teorijama koje objašnjavaju doživljavanje i ponašanje pojedinaca i grupa u različitim okolnostima i okruženjima, te razviti vještine koje su važne u kontekstu kontinuiranog profesionalnog usavršavanja i cjeloživotnog obrazovanja.

Nadamo se da ćete se pridružiti našoj mladoj akademskoj zajednici te svojim sposobnostima i talentima pridonijeti njezinom rastu i razvoju!

 

 

Naši studenti o studiranju na HKS-u:

 

Tatjana Hašperger_

Tajana Hašperger

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu najviše mi se sviđa prijateljska atmosfera, uvijek dostupni profesori koji nas motiviraju svojom stručnošću da budemo čim bolji te ugodan prostor samog Sveučilišta. HKS je ispunio sva moja očekivanja!

Anamarija Parić_

Anamarija Parić

Nadasve ugodna i poticajna atmosfera vlada na cijelom HKS-u, pa tako i na psihologiji. Profesori su izrazito susretljivi i pristupačni te potiču studente na kritičko mišljenje i vlastita istraživanja.

Gabriela Galić_

Gabriela Galić

Što se tiče studiranja psihologije na HKS-u, oduševljena sam pozitivnom atmosferom među studentima. Profesori i zaposlenici na Sveučilištu vrhunski obavljaju svoj posao te na taj način uljepšavaju naše studentske dane.


Naši profesori o studiju na HKS-u:

 

tihana-brkljacic-portret

doc. dr. sc. Tihana Brkljačić

Na studiju psihologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu studenti imaju priliku usvojiti suvremena metodološka, teorijska i praktična znanja i vještine koje ih osposobljavaju za bavljenje različitim granama psihologije. Istodobno njegujemo pristup kojim kod studenata nastojimo razvijati kritičko mišljenje, otvorenost, toleranciju, odgovornost i poštivanje, samostalnost u radu, ali i vještine suradnje s drugima. Cilj nam je obrazovati vrsne stručnjake koji su kompetentni raditi i surađivati s drugima na promicanju dobrobiti pojedinca i društva te služiti javnom dobru, poštujući opće načelo afirmacije života i temeljne ljudske vrednote.

Dragan Glavas_

Dragan Glavaš, mag. psych., asistent

Suvremenim pristupom učenju i podučavanju na HKS-u, upoznajte se s bogatstvom spoznaja koje nam pruža psihologija. Gradite i obogaćujte svoju kreativnost i istraživački duh ulaskom u izazovno i nadasve zanimljivo područje proučavanja i istraživanja ove, za ljudsku dobrobit, itekako značajne znanosti.

Obavijesti studentima

Konzultacije

Raspored konzultacija izvođača nastave za zimski semestar akademske godine 2018./2019. možete preuzeti OVDJE.

Satnica

Satnicu HKS-a možete preuzeti OVDJE