Poštovani budući studenti,

pred Vama je važna odluka o izboru studija, a studij psihologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu dobar je odabir za Vaš profesionalni i osobni razvoj.  

Program studija psihologije kreiran je po uzoru na srodne studije u ovom polju na uglednim europskim i američkim sveučilištima, posebice katoličkim. Studij psihologije usuglašen je i usporediv sa srodnim studijima u Hrvatskoj te studijima u ovom polju na europskim sveučilištima! U studijskom programu uvažena su i zajednička uporišta koja proizlaze iz Bolonjske deklaracije i Europske diplome iz psihologije, kao i etička načela rada psihologa koja se odnose na poštivanje ljudskih prava i dostojanstva osobe, visoku razinu kompetentnosti u radu te profesionalnu i znanstvenu odgovornost prema osobama s kojima dolaze u profesionalni doticaj, kao i prema zajednici i društvu u kojem žive i rade.

 

Glavni cilj akademskog programa obrazovanja budućih psihologa 
jest primjena i unapređivanje psiholoških znanja, modela i metoda na etički i znanstven način radi promicanja razvoja, dobrobiti i efikasnosti pojedinaca, skupina, organizacija i društva. Programom studija psihologije nastoje se ostvariti uvjeti i okolina u kojoj će se provoditi znanstvena istraživanja, nastava, priprema za neovisan rad u struci te obrazovanje kao integralni dio razvoja karaktera svake osobe. Osim znanstvenih temelja studiranja, program je vođen i idejom intelektualne otvorenosti i suradnje sa srodnim znanostima i drugim studijima psihologije u Hrvatskoj i svijetu.

quotesign

Program je vođen idejom intelektualne otvorenosti i suradnje sa srodnim znanostima i drugim studijima psihologije.

Tijekom studija upoznat ćete se s različitim istraživačkim metodama i tehnikama prikupljanja podataka, metodama statističke obrade podataka, pristupima procjeni sposobnosti, osobina i funkcioniranja ljudi, modelima i teorijama koje objašnjavaju doživljavanje i ponašanje pojedinaca i grupa u različitim okolnostima i okruženjima, te razviti vještine koje su važne u kontekstu kontinuiranog profesionalnog usavršavanja i cjeloživotnog obrazovanja.

Nadamo se da ćete se pridružiti našoj mladoj akademskoj zajednici te svojim sposobnostima i talentima pridonijeti njezinom rastu i razvoju!

 

 

 

Obavijesti studentima

Konzultacije

Raspored konzultacija izvođača nastave za zimski semestar akademske godine 2018./2019. možete preuzeti OVDJE.

Satnica

Satnicu HKS-a možete preuzeti OVDJE