Press centar – arhiva objava za medije

 • Predstavljena knjiga Višnje Starešine “Hrvati pod KOS-ovim krilom: završni račun Haaškog suda”

  “Ova knjiga bit će neizostavna u razumijevanju istine o Domovinskom ratu, kao i o svim zabludama koje su vladale, i još danas vladaju o karakteru rata koji nam je podario slobodnu Hrvatsku koja i danas nije u potpunosti izašla iz sjene KOS-ova krila.” rekao je rektor HKS-a prof. dr. sc. Željko Tanjić.

  ... Više
 • Chris Smith: Borba za život u politici SAD-a i svijetu

  U utorak 21. studenoga 2017. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu američki kongresmen Chris Smith održao je predavanje „The Battle for Life in U.S Politics and Globally“ odnosno “Borba za život u politici SAD-a i svijetu”.

  ... Više
 • Održana prva edukacija medicinskih sestara i tehničara mentora Hrvatskog katoličkog sveučilišta

  U četvrtak 16. studenoga održana je prva edukacija namijenjena medicinskim sestrama i tehničarima koji su mentori studentima Odjela za sestrinstvo u sedam bolnica: KB Dubrava, KB Sestre milosrdnice, Specijalna bolnica za plućne bolnice, Psihijatrijska bolnica Sv. Ivan, Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, KB Sveti Duh i Dječja bolnica Srebrnjak. Na edukaciji je sudjelovalo […]

  ... Više
 • Svečana promocija sveučilišnih prvostupnika 2017.

  “Mi smo se ovdje okupili kako bismo zahvalna srca čestitali našim prvostupnicima povijesti, psihologije i sociologije i Bogu zahvalili na istini i dobru u kojima su rasli kroz tri godine, kroz mnoštvo predavanja, kolokvija, ispita, ali i druženja, razgovora, susreta i koji su ih doveli do radosnog trenutka primanja prve, ali siguran sam, ne i posljednje, diplome u njihovom studentskom hodu i rastu.”

  ... Više
 • Održan je znanstveni skup: “Između komunističkog ideala i zbilje”

  Hrvatsko katoličko sveučilište i Hrvatski institut za povijest u Zagrebu organizirali su znanstveni skup u povodu 80. obljetnice Komunističke partije Hrvatske/Saveza komunista Hrvatske.

  ... Više
 • Povijesni dan za Hrvatsko katoličko sveučilište

  U ponedjeljak 30. listopada 2017. godine obilježen je Dan Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Na poziv zagrebačkog nadbiskupa i Velikog kancelara Hrvatskog katoličkog sveučilišta proslavu Dana Sveučilišta svojim dolaskom uveličao je državni tajnik Svetog Oca kardinal Pietro Parolin. Tom prigodom kardinal Pietro Parolin blagoslovio je novu Veliku dvoranu Hrvatskog katoličkog sveučilišta i održao Lectio magistralis. Svečanom akademskom činu nazočili su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Goran Jandroković i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Za Hrvatsko katoličko sveučilište bio je to uistinu povijesni dan.

  ... Više
 • Predstavljamo Državnog tajnika Svetoga Oca

  U ponedjeljak 30. listopada 2017. radujemo se posjetu Državnog tajnika Svetoga Oca uzoritog gospodina kardinala Pietra Parolina Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

  ... Više
 • Izvješće sa znanstveno-stručnog skupa “Demografske promjene i kulturna baština Hrvata Boke kotorske”

  Demografske promjene i kulturna baština Hrvata Boke kotorske bila je tema znanstveno-stručnog skupa održanog 11. listopada na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu. Proučavajući demografske promjene bokeljskih Hrvata kroz povijest, izlagači su se osvrnuli na problem opadanja postotka hrvatske manjine u Crnoj Gori, ali i na neupitan utjecaj Hrvata na kulturnu baštinu Boke kotorske. Cijenjeni skup […]

  ... Više
 • Obilježen dan Odjela za sestrinstvo

  U petak 6. listopada 2017. godine Odjel za sestrinstvo Hrvatskog katoličkog sveučilišta obilježio je svoj dan. Proslava dana Odjela započela je  euharistijskim slavljem u Sveučilišnoj kapeli koje je predvodio mons. Valentin Pozaić, biskup u miru u koncelebraciji sa Sveučilišnim kapelanom Odilonom Singbom, rektorom Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željkom Tanjićem, doc. dr. sc. Krunoslavom […]

  ... Više
 • Državni tajnik Njegove Svetosti na Danu Hrvatskog katoličkog sveučilišta

  Uzoriti gospodin kardinal Pietro Parolin, državni tajnik Njegove Svetosti, na poziv uzoritog gospodina kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog i Velikog kancelara Hrvatskog katoličkog sveučilišta, pohodit će Zagreb od 29. do 31. listopada 2017. godine, priopćila je Apostolska nuncijatura u Zagrebu. U ponedjeljak 30. listopada prisustvovat će proslavi Dana Hrvatskog katoličkog sveučilišta tijekom kojeg će blagosloviti […]

  ... Više
Stranica 1 od 3812345678910...2030...Last »

Novosti i obavijesti

Najave događanja