Odjel za povijest

Upiši povijest na Hrvatskom katoličkom sveučilištu!

Mijenjaj svijet svojim znanjem, upiši povijest na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Postani dio malog dinamičnog Sveučilišta s najmodernijom opremom, sveučilišnim kampusom u centru Zagreba, pristupačnim nastavnicima i malim studentskim grupama.

PREUZMI BROŠURU

Preuzmi brošuru i provjeri:

  • prednosti studija na Hrvatskom katoličkom sveučilištu
  • detaljne informacije o preddiplomskom sveučilišnom studiju Povijest, uključujući izvedbeni plan, najčešće postavljana pitanja i načine plaćanja
  • informacije o novom preddiplomskom sveučilišnom studiju Povijest – dvopredmetni

 


Studenti o studiju povijesti na HKS-u:

Luka Drndić

Luka Drnić

Studiranje povijesti na Hrvatskom katoličkom sveučilištu pokazalo se kao krajnje pozitivno i ispunjavajuće iskustvo. Angažirana nastava, motivirani profesori i kvalitetan način obrazlaganja povijesti samo su neke od lijepih stvari koje bih izdvojio.

Jakov Blagojević

Jakov Blagojević 

Studiranje na Hrvatskom katoličkom sveučilištu neponovljivo je iskustvo koje počiva na međusobnom povjerenju profesora i studenata. Glavna značajka studija povijesti je individualizirana, inkluzivna i interaktivna nastava u malim studijskim grupama s čestim edukativnim posjetima i radnim zadacima u svim najvažnijim hrvatskim kulturnim i znanstvenim institucijama.


Sveučilišni nastavnici o studiju povijesti na HKS-u:

Valentina Janković

doc. dr. sc. Valentina Janković

Studirati povijest na Hrvatskom katoličkom sveučilištu znači slijediti program osmišljen u skladu sa suvremenim pristupom temama i recentnim trendovima u povijesnoj znanosti i sveučilišnoj nastavi. Osobiti je naglasak na aktivnom sudjelovanju studenata — putem seminara, terenske nastave, sveučilišnih projekata, radionica vanjskih stručnjaka i znanstvenika te u drugim vidovima sveučilišnog života.

Ivan Majnarić

izv. prof. dr. sc. Ivan Majnarić

Rad na studijskim programima Odjela za povijest nastavniku omogućuje trajno obogaćivanje i usavršavanje vlastitih znanstvenih spoznaja. U diskusijama s malim grupama studenata ili kroz individualni pristup, u opuštenom okružju, ali i u propitkivanju spoznaju se različiti aspekti prošlosti i historiografskog rada. Pritom studenti kroz međusobnu interakciju razvijaju kritičko razmišljanje i usvajaju osnovne uzuse struke.