HKS – partner projekta koji financira EU

Hrvatsko katoličko sveučilište kreće sa svojim prvim projektom koji će financirati Europska unija. Naziv projekta je „Skrb za socijalnu dimenziju obrazovanja“ (Welfare for Improved Social Dimension of Education – WISE). Hrvatsko katoličko sveučilište je partner u projektu, dok je projektni koordinator Università Cattolica del Sacro Cuore iz Milana, točnije sveučilišna zaklada EDUCatt (Ente per il Diritto allo Studio universitario dell’Università Cattolica). educatt-label_educatt

Projekt je pokrenut unutar programa Erasmus +, za razvoj strateškog partnerstva u 2014. godini. Ukupan iznos odobrenih sredstava je 252.842€. Posebno treba naglasiti da je odobreno tek 8 od 90 pristiglih prijava na natječaj, što s manje of 9% prihvaćenih projekata predstavlja jedan od najrigoroznijih natječaja u sklopu Erasmus + programa.

Cilj projekta je poboljšati postojeću razinu socijalne dimenzije studiranja. U svrhu ostvarenja cilja potrebno je definirati metodološke alate za analizu trenutnog stanja socijalnog aspekta studiranja te predložiti i strukturirati nove načine razvoja ove važne dimenzije studentskog života. Prvi sastanak partnera previđen je za 12. i 13. studenog 2014. u Milanu.