Znanstveno stručni skup „Demografske promjene i kulturna baština Hrvata Boke kotorske“

KADA: 11.10.2017.

Hrvatsko katoličko sveučilište razvija istraživanje povijesti, kulture, identiteta Hrvata izvan Hrvatske kroz nastavnu i znanstvenu djelatnost. U tom smislu Sveučilište pokreće znanstvene skupove koji će tematski biti posvećeni skupinama u različitim kulturnim društvenim i pravnim okvirima: hrvatskim autohtonim manjinama, hrvatskom iseljeništvu i Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Prvi skup posvećujemo kulturnoj baštini u Boki kotorskoj u Crnoj Gori. U naslovu smo istaknuli Boku kotorsku jer se na tom području nalazi najveći dio kulturne baštine Crne Gore (prema nekim procjenama od ukupne kulturne baštine u Crnoj Gori oko 40% materijalne i 60% nematerijalne kulturne baštine izravno je povezano s hrvatskom zajednicom u Boki kotorskoj).

Znanstveno stručni skup „Demografske promjene i kulturna baština Hrvata Boke kotorske“ održat će se u Zagrebu 11. , a od 12 do 15. listopada 2017. u Boki kotorskoj. Očekuje se petnaestak sudionika koji će sudjelovati kao izlagači i kao sudionici okruglog stola.

Ostale objave

Najave događanja