Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić i sveučilišni kapelan vlč. Odilon Singbo uputili su studentima, sveučilišnim nastavnicima i djelatnicima Hrvatskog katoličkog sveučilišta riječ ohrabrenja i potpore u novonastaloj situaciji s obzirom na pojavu Korona virusa.

Tekst pisma donosimo u cijelosti: 

 

Poštovani i dragi studenti, nastavnici i djelatnici Hrvatskoga katoličkog sveučilišta,

suočeni s nastalom situacijom oko epidemije, svi smo s pravom zabrinuti. No, postoji opasnost da upadnemo u beznađe, što nikako nije stav kojim možemo prevladati ovu situaciju. Pozorni na upute i preporuke mjerodavnih civilnih i medicinskih službi, te svjesni vlastite odgovornosti za opće dobro, nastojmo nositi jedni druge u molitvi, osobito naše medicinske djelatnike, oboljele i umrle, kako smo i započeli s cjelonoćnim klanjanjem.

Nosimo duhovnu svijest da poslane upute i mjere o liturgijskim slavljima nisu znak nepovjerenja u Boga, već odgovornosti i brige koju trebamo imati jedni prema drugima kako ne bismo pogoršali zdravstveno stanje.

Ovim putem vam želimo iskazati našu molitvenu i bratsku blizinu. Stojimo vam na raspolaganju i potičemo vas da se u slučaju duhovne potrebe ne ustručavate javiti našem sveučilišnom kapelanu na e-mail: duhovnapodrška@unicath.hr.   

Kao što je istaknuo naš Veliki kancelar kardinal Josip Bozanić u svojim Odredbama i uputama o liturgijskim slavljima i okupljanjima vjernika, „Ovo je prilika za razna savezništva u dobru, u kojemu se u društvenoj zajednici trebaju povezati: ljubav prema čovjeku, zdravstveni sustav, znanost, gospodarstvo i političke odluke. U nama je snaga Božjega Duha koji nas tješi i daje snagu.“

Tom snagom molimo jedni za druge, ohrabrujmo jedni druge i služimo jedni drugima u ljubavi i odgovornosti.

 

Neka nas sve prati zagovor svetog Roka i blaženog Alojzija Stepinca!

 

 

            Sveučilišni kapelan                                                                REKTOR

               Odilon Singbo                                                                  Željko Tanjić

Hrvatsko katoličko sveučilište