U srijedu 18. prosinca 2019. u prigodno ukrašenoj Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta održana je Adventsko-božićna akademija studenata Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

U potpunom mraku, kao simbolu adventskog iščekivanja, pjevački zbor Hrvatskog katoličkog sveučilišta izveo je gregorijanski koral iz 12. stoljeća Veni, veni Emmanuel. Pjevačku solo dionicu izveo je student prve godine preddiplomskog studija sestrinstva Dinko Klinec, a na harfi ga je pratila magistra sociologije Monika Anđelić (Krijan)

Naslov korala bio je ujedno i tema cijelog programa koji je  moderirala studentica treće godine preddiplomskog studija Odjela za komunikologiju Matea Raguž.

Pjevački zbor Hrvatskog katoličkog sveučilišta u nastavku je izveo Visom leteć i Rosite nebesa odozgor

Uslijedilo je potom ovogodišnje iznenađenje najmlađeg i najnovijeg zbora na sveučilištu: Psiho-zbor Odjela za psihologiju prvi je put na Akademiji nastupio s pjesmama Joy to The World i Oh When The Saints. 

A Clapella Odjela za komunikologiju izvela je s prijateljima U to vrijeme godišta u aranžmanu uspavanke za ukulele s ponešto izmijenjenim tekstom kao porukom za djecu i odrasle.

Studenti Odjela za komunikologiju Lovro Ivković, Magdalena Magdić, Zrinka Planinčić i Marc Sokolec izveli su recital Čudo Božje krhkosti. Istoimeni tekst napisao je Stjepan Lice nadahnut skulpturama koje od listova kukuruza, slame, drveta i kamenja radi s. Samuela Premužić, također autorica adventskog vijenca i jaslica u našoj kapelici. Recital je na glasoviru pratio student treće godine preddiplomskog studija sociologije Lovro Knežević.

Pjevački zbor Odjela za sestrinstvo izveo je pjesme Radujte se, narodi i Dvorani neba, a s posebnim je veseljem pozdravljen nastup Mješovitog pjevačkog zbora nastavnika i djelatnika koji su otpjevali Mehki snežek i Adeste fideles. Pjevački zbor Hrvatskog katoličkog sveučilišta pjesmom Hajdmo, braćo sada podsjetio je na radost Božića, a u svom svečanom govoru rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić zahvalio je svim studentima upravo na radosti, mladosti i kreativnosti. Izdvojio je krhkost i poniznost kao ključne motive ovogodišnje Akademije, te je u istom duhu zahvalio trima studentima koji su vrijedno i nesebično svoje talente ugrađivali u dosadašnje akademije i druga događanja na sveučilištu. Tako su istaknuti student druge godine diplomskog studija psihologije Ivan Milić, magistra sociologije Monika Anđelić (Krijan) i student treće godine preddiplomskog studija sociologije Lovro Knežević.

Uz čestitke za Božić i novu 2020. godinu, program je zaključen pjesmom Oj, pastiri, čudo novo u izvedbi svih sveučilišnih pjevačkih skupina.

Vijest napisala: Matea Vidulić

Hrvatsko katoličko sveučilište