Međunarodni dan sestrinstva obilježava se 12. svibnja. Njegovom obilježavanju pridružili su se i naši studenti, sudjelujući u u različitim programima.

Studenti 3. godine preddiplomskog studija sestrinstva 10. svibnja sudjelovali u obilježavanju Međunarodnog dana sestrinstva zajedno s osobljem i korisnicima Doma za starije osobe Sv. Josip. Korisnicima Doma u kratkim crticama predstavili su živote umirovljenih medicinskih sestara koje trenutno borave u Domu za starije osobe sv. Josip.

Pjevački zbor Odjela za sestrinstvo Hrvatskog katoličkog sveučilišta pod ravnjanjem voditelja zbora Josipom Strčićem, studenta studija Sestrinstvo na Hrvatskom katoličkom sveučilištu svojim pjevanjem uljepšao je proslavu Međunarodnog dana sestrinstva u organizaciji Hrvatske udruge medicinskih sestara koja se održala u nedjelju 12. svibnja 2019. u muzej Mimara u Zagrebu. Na početku programa izveli su Himnu Republike Hrvatske i pjesmu “Vjeruj u ljubav” (2:00:19 na snimci u prilogu).

Pjevački zbor Odjela za sestrinstvo HKS-a dobio je također i  zahvalnicu za suradnju i doprinost u radu Hrvatske udruge medicinskih sestara.

Prenosimo snimku cijelog nastupa s mrežne stranice HUMS-a.

Hrvatsko katoličko sveučilište